Administraţie

Alexandru Uţă, primarul comunei Ştefăneşti, în conflict de interese

Inspectorii ANI au constatat că el a semnat documente prin care primăria a efectuat plăţi către Consumcoop Drăgăşani, la care soţia era acţionar şi administrator

Joi, 4 august, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat printr-un comunicat postat pe site-ul propriu existenţa conflictului de interese de natură administrativă şi penală în cazul primarului comunei vâlcene Ştefăneşti, Alexandru Uţă.

Conform comunicatului, în perioada exercitării funcţiei de primar, alesul a semnat documente care au stat la baza efectuării de plăţi către Consumcoop Drăgăşani Societate Cooperativă, societate la care soţia acestuia are calitatea de membru cooperator şi administrator. În urma acestor plăţi, Consumcoop Drăgăşani a obţinut venituri în cuantum de 6.630 lei.
“Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispoziţiile art. 70, art. 71 şi art. 76 din Legea nr. 161/2003 şi art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004. Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.” Conform legii, în cazul rămânerii definitive a deciziei ANI (pe care a declarat că o va contesta în instanţă), Alexandru Uţă va fi decăzut din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică “[…] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...