La Ţară

Echipă completă la conducerea Primăriei Bujoreni după şedinţa ordinară a CL din august

George Gîngu (PSD) se alătură, în calitate de viceprimar ales de şapte dintre cei 12 consilieri prezenţi la şedinţa ordinară, primarului Gheorghe Udubae (PNL)

De luni, 1 august, comuna vâlceană Bujoreni are în sfârşit viceprimar în persoana liderului local al PSD, George Gîngu. Acesta a candidat în 5 iunie a.c. la funcţia de primar, clasându-se pe locul secund după reprezentantul PNL Gheorghe Udubae. Localitatea de la nord de Râmnic rămăsese ultima din judeţ în care apele în consiliul local nu se limpeziseră după alegerile locale din cauza fărâmiţării politice şi a orgoliilor puternice.

În cele din urmă, înţelepciunea a primat în şedinţa ordinară a CL Bujoreni, alegerea lui George Gîngu în funcţia de viceprimar fiind şi rodul unei înţelegeri pe plan local între grupurile de aleşi PNL şi PSD, cărora li s-a adăugat reprezentantul PRU. Înţelegerea de la nivel local pentru deblocarea situaţiei şi aşa delicate din consiliu şi primărie i-a surprins până şi pe consilierii judeţeni Victor Stănculescu (PNL) şi Mădălina Cotar (PER), precum şi pe viceliderul judeţean al PMP Marian Mirea, prezenţi la şedinţă. Astfel se explică numărul de şapte voturi care l-au trimis pe Gîngu în postura de secund al lui Udubae în fruntea administraţiei publice locale, în condiţiile în care principalul contracandidat, Adrian Teleşpan de la PNL, a obţinut doar două voturi. Fostul viceprimar PNL în perioada 2012 – 2016, Dragoş Cîrstoiu, acum reprezentant al PER, a obţinut un singur vot (propria opţiune), alte două buletine fiind anulate. Un alt ales, Ion Raicu (şi el fost reprezentant PNL până în 5 iunie a.c., acum membru PMP) a lipsit motivat de la şedinţa ordinară a lunii august, fiind plecat cu afaceri în Italia. Imediat după încheierea votului pentru funcţia de viceprimar, Gheorghe Udubae şi George Gîngu şi-au dat mâna, ambii asigurând audienţa că vor colabora în folosul comunităţii.

Proiect european de 3,5 milioane de euro în parteneriat cu FJT Vâlcea

Deşi a fost retras de pe ordinea de zi a acestei şedinţe, în proxima întâlnire a aleşilor locali li se va supune atenţiei un proiect de hotărâre care va cuprinde criteriile de participare la concurs pentru ocuparea funcţiei de administrator public al localităţii. Cu sprijinul consiliului, primarul Gheorghe Udubae încearcă astfel să rezolve şi lipsa unui secretar sau a altui funcţionar cu studii juridice din organigrama primăriei. Ocupantul acestei funcţii, fostul primar Alexandru Roşu şi unii funcţionari locali sunt cercetaţi în câteva dosare penale şi sunt suspendaţi din funcţii. În aceleaşi dosare sunt vizaţi şi câţiva consilieri locali.
Pe ordinea de zi a şedinţei ordinae a CL Bujoreni din 1 august a.c. s-a aflat şi un proiect de asociere cu Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Vâlcea pentru implementarea unui proiect european în valoare de 3,5 milioane de euro ce vizează, printre altele, şi incluziunea socială a cetăţenilor minoritari din satul Lunca, dar şi actualizarea evidenţei cadastrale a zonei. Cofinanţarea pe care ar trebui să o suporte CL Bujoreni este accesibilă, estimată la câteva zeci de mii de euro. Proiectul a fost votat în unanimitate de cei 12 consilieri prezenţi la şedinţa ordinară.
De săptămâna trecută, Primăria Bujoreni a scos la concurs şi o serie de posturi pentru completarea organigramei instituţiei.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...