Actualitate

ANRM ţine în şah Foradex, cea mai mare piscină din Olăneşti stă închisă în plin sezon

Întârzierea inexplicabilă a licitaţiei pentru obţinerea licenţei de explorare împiedică extragerea apei geotermale din principala sondă din staţiune

Administraţia locală din Băile Olăneşti se declară îngrijorată de faptul că Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) întârzie de luni bune să organizeze licitaţia pentru acordarea noii licenţe de explorare pentru principala sondă de extragere a apei geotermale din staţiunea vâlceană.
Din acest motiv, Foradex SA, societate care operează sonde similare şi în Călimăneşti, nu poate furniza apa pentru piscina acoperită construită cu fonduri europene în Olăneşti. Din această cauză, facilitatea a stat mai mult închisă în acest sezon estival, spre nemulţumirea turiştilor şi operatorilor, în egală măsură.
De menţionat este că, potrivit specialiştilor consultaţi, cealaltă sondă de la Comanca nu poate asigura o temperatură a apei la suprafaţă decât de 40-50 grade Celsius, insuficient pentru a ajunge şi a rezista în piscina amintită la parametrii optimi.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...