Sport

Fotbal, Liga I, ACS Poli Timişoara – Pandurii Târgu Jiu 1-3 (0-1)

Pandurii, lider de conjunctură

Deşi au schimbat jumătate din lot, gorjenii lui Petre Grigoraş au un start bun în această ediţie de campionat

Pandurii a avut prima ocazie după o pasă excelentă a lui Herea, Mrzlak a scăpat singur cu Straton, dar şutul croatului a fost salvat de portarul gazdelor.

Gorjenii au deschis scorul după jumătate de oră prin George Ţucudean, care a scăpat singur de la limita off-side-ului, după o pasă excelentă dată de Trifu şi finalizat frumos, cu exteriorul, la colţul lung. Atacantul a marcat chiar la debutul său pentru echipa gorjeană. În minutul 37, Ţucudean va rata o ocazie imensă, singur la 6 metri, şutul său fiind blocat cu piciorul de Straton.
Bănăţenii au egalat în minutul 54 prin Elek, care a înscris după un corner executat de Croitoru. Ţucudean are din nou şansa golului, dar, talonat de un adversar, lovitura sa de cap trece pe lângă poarta bănăţenilor. În minutul 74, după o lovitură liberă, Neagu îl trage de tricou în careu la Buijs, fază la care gazdele au protestat îndelung, însă reluările au demonstrat că fundaşul Timişoarei a faultat. Christian Obodo execută impecabil lovitura de pedeapsă şi Pandurii a trecut din nou în avantaj.
Scorul final a fost stabilit în prelungirile partidei de Munteanu, care, scăpat pe contraatac pe flancul stâng, după o lansare a lui Voiculeţ, a înscris simplu, la colţul lung.
Astfel, după trei etape, Pandurii a cumulat şapte puncte şi este lider, însă beneficiază de o conjunctură favorabilă, pentru că Steaua şi Dinamo au un meci mai puţin.

Gol la debut pentru Ţucudean

Atacantul pandurilor, George Ţucudean, a reuşit să marcheze în jocul de la Timişoara, la debutul său în echipa pregătită de Petre Grigoraş. „Am luat 3 puncte foarte importante. La câte ocazii am avut eu, puteam să fiu deja golgheterul campionatului, dar încă nu sunt 100% din punct de vedere fizic. După golul egalizator, Poli a dominat un pic jocul, dar ne-am revenit şi am reuşit să câştigăm”, a declarat George Ţucudean.

Hora a ajuns la Konyaspor

Ioan Hora (27 ani) a semnat un contract valabil pe trei ani cu turcii de la Konyaspor, clubul din Turcia urmând să achite circa 550.000 euro Pandurilor pentru transfer. Gorjenii păstrează şi 15% din drepturile federative asupra jucătorului. Ultimul golgheter al Ligii 1 este fericit că a ajuns într-un campionat mai puternic decât cel al României. „Cred că mă potrivesc sistemului de joc de la Konyaspor. Liga din Turcia este superioară celei din România. Anul trecut am avut succes în România şi voi munci mai mult pentru a avea performanţe mai mari aici. Konyaspor este una dintre cele mai bune echipe din Turcia şi sunt fericit că am ajuns aici”, a declarat fotbalistul de 27 de ani. Hora va purta numărul 88 la echipa pentru care în trecut au mai jucat Ciprian Marica şi Gabriel Torje. Atacantul a fost cel mai bun jucător al echipei gorjene în stagiunea precedentă, în care a marcat de 19 ori în Liga 1.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...