Sport

Fotbal, Liga 1 - CS Turnu Severin

Italienii tulbură şi mai mult apele la Dunăre

Ameninţată cu falimentul, CS Turnu Severin n-a găsit încă salvarea în fostul patron de la Spal şi Imolese, care tergiversează preluarea nou-promovatei din Oltenia

Până şi Claudio Zambon a început să aibă dubii în privinţa intenţiilor conaţionalului său Nicola Di Matteo, căruia i-a oferit consultanţă juridică în negocierile cu Primăria Severin. Tranzacţia ar fi trebuit să se realizeze încă de săptămâna trecută, iar noul termen a fost stabilit pentru astăzi.

„Deşi trebuiau să vireze primii bani, italienii nu au trimis un leu. Sincer vorbind, încep să nu mai am mare încredere în aceşti investitori. Le-am dat ultimatum. Au termen până marţi. Dacă nu plătesc, pică această variantă”, a precizat Zambon, fost patron la Poli Timişoara în urmă cu un deceniu. Acesta crede că sunt şanse de 51 la sută ca grupul de investitori italieni condus de Nicola Di Matteo, fostul patron de Serie C de la Spal şi Imolese, să nu mai preia CS Turnu Severin. „Eu i-am cunoscut pe aceşti italieni la Severin, înaintea meciului cu „U” Cluj. Ei mă sunaseră cu câteva zile mai devreme, spunându-mi că au auzit că-s cel mai bun din România în asistenţă juridică sportivă, că ştiu regulamente şi că vor să-i ajut în aceste negocieri. Am făcut un mini-audit, am verificat actele contabile şi am stabilit ca, în cazul în care ei preiau clubul, să devin manager general. Eu nu voi investi bani de la mine. Dacă italienii sunt nişte papagali şi au venit aici să-şi facă publicitate, nu e vina mea, pentru că nu-s prietenii mei! Nu eu i-am adus! Sunt şanse de 51 la sută să nu vină cu banii! Am foarte multe dubii vizavi de seriozitatea acestui personaj!”, a spus Zambon, care i-a garantat antrenorului Nicola Napoli că va fi stabilitate la echipa de la Dunăre. Deşi a venit de 10 zile la Severin, fostul tehnician al Universităţii Craiova încă nu a semnat contractul cu nou-promovata din Oltenia şi ar putea părăsi România în cazul în care lucrurile nu se clarifică zilele acestea. „L-am sunat personal pe antrenorul Napoli, căruia i-am prezentat planurile de la Severin. Tot eu am vorbit şi cu mai mulţi jucători italieni. Le-am garantat că va fi bine şi am cheltuit bani din buzunarul meu cu deplasări şi cazare. Dacă investitorii italieni nu vor veni, voi vorbi cu domnul primar şi o să-l întreb dacă vrea să caut alţi investitori pe care îi cunosc, poate trei-patru mai mici, care să bage câte 100.000 de euro fiecare. Clubul are datorii aşa cum au toate în România, mai puţin CFR Cluj. Nu sunt foarte mari, iar dacă se găsesc surse de finanţare, poate continua”, a conchis controversatul Zambon.

Zambon i-a garantat antrenorului Nicola Napoli că va fi stabilitate la echipa de la Dunăre. Deşi a venit de 10 zile la Severin, fostul tehnician al Universităţii Craiova încă nu a semnat contractul cu nou-promovata din Oltenia şi ar putea părăsi România în cazul în care lucrurile nu se clarifică zilele acestea.

Boştină ar putea ajunge la noua echipă a Severinului

La sfârşitul săptămânii, CS Turnu Severin a disputat un amical cu Flacăra Făget. Moutinho (‘11,’23 – pen, ‘37 – pen) şi Thomas (‘15) au fost marcatorii nou-promovatei în Liga 1, care a dispus cu 4-2 de divizionara C timişeană, pentru care au marcat Gălan (‘45 – pen) şi Semenea (‘75). În acest joc, CS Turnu Severin i-a testat pe italienii de Serie C Christian Trovo (22 de ani, US Pergocrema) şi Matteo Alberti (24 de ani, AC Lumezzame), a căror carte de vizită cuprinde, la juniori, mult mai titratele Atalanta, respectiv Queens Park Rangers. Tot cu Făget a fost verificat şi ivorianul Barry Kader (Songdal), aflat în probe în vară şi la Pandurii Târgu Jiu. Piesa de rezistenţă a fost însă severineanul Gabriel Boştină, care n-a mai jucat de 4 luni, după despărţirea de Universitatea Cluj. Ajuns la 35 de ani, jucătorul plecat în fotbalul mare de la CS Severnav ar putea ajunge la noua echipă a Severinului, la care nu evoluează nici un localnic. „E prematur să vorbim despre un transfer. Am pierdut foarte mult timp din pregătire şi mi-e foarte greu deocamdată să revin pe teren într-un meci oficial. Aici m-am născut şi de aici am plecat în fotbalul mare. Cu siguranţă sunt mai mulţi mehedinţeni care ar merita să joace la acest club. Severinul are pentru prima dată în istorie echipă în Liga 1, dar, din păcate, aici nu evoluează niciun localnic”, a spus Boştină. Între timp, CS Turnu Severin a renunţat la craioveanul Cosmin Gângioveanu, pe motiv că e în urmă cu pregătirea fizică. Astfel, cu Flacăra Făget, nou-promovata din Oltenia a început meciul cu Iordan – Mitic, Bălău, Dandea, Giurgiu – Buleică, Moutinho, Golic, Zaharia – Thomas, Abba, iar în partea secundă au mai intrat Trovo, Durimel, Kader, Alberti, Pătraşcu, Boştină, Neacşa şi Arnăutu. Lunea viitoare, de la ora 21:30, CS Turnu Severin va juca la SC Vaslui.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...