Sport

Fotbal judeţean

Doar 10 echipe înscrise până acum în Superliga Vâlcea

Comitetul Executiv al AJF Vâlcea s-a întâlnit azi, la sediul de la parterul Sălii Sporturilor Traian, pentru a dezbate situaţia viitorului sezon al Superligii, dar şi alte probleme.
Conform sistemului iniţial, aprobat de Adunarea Generală a AJF, Superliga Vâlcea trebuie să treacă din această vară de la o serie de 16 echipe, la una de 12 echipe, cu play-off şi play-out.
Deocamdată, însă, doar 10 echipe au confirmat că vor lua startul la Superligă. Acestea sunt Flacăra Horezu, Cozia Călimăneşti, Posada Perişani, Unirea Tomşani, CS Mădulari, FC Băbeni, Voinţa Orleşti, Viitorul Dăeşti, Minerul Costeşti şi Păuşeşti Otăsău. Din cele cinci echipe retrogradate din Superligă, care aveau întâietate la înscriere, conform regulamentelor, doar Minerul Costeşti s-a reînscris. Conducerea AJF Vâlcea se va întâlni din nou săptămâna viitoare, până când mai aşteaptă un răspuns de la alte două echipe care tatonează intrarea în Superligă, Drăgăşani şi Vlădeşti. În cazul în care nu se vor aduna 12 echipe, Superliga se va disputa doar cu 10 formaţii, urmând a se juca tot cu play-off şi play-out, în care se intră cu totalul punctajului acumulat. Startul Superligii Vâlcea este programat pe 27 august, iar tragerea la sorţi pentru stabilirea programului se va desfăşura luni, 22 august 2016, la ora 10.00.
A fost aprobat sistemul competiţional pentru Liga a IV-a, ediţia 2016-2017, care va cuprinde 2 serii a câte 12 echipe, împărţite pe criterii geografice. În prima parte a campionatului, se va juca în sistem campionat (fiecare cu fiecare), urmând ca în partea a doua, primele 6 echipe clasate să participe în play-off, iar ultimele 6 echipe clasate în play-out, unde se intră cu punctajul total acumulat în sezonul regulat.
Comitetul Executiv al AJF Vâlcea a aprobat azi eliberarea din funcţia de preşedinte al Comisiei Judeţene de Arbitri a lui Ioan Tudorică şi numirea în acest post a lui Gheorghe Mosor.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...