Administraţie

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea solicită suplimentarea fondurilor acordate de Guvern!

Demersul lui Costantin Rădulescu are drept scop obţinerea fondurilor necesare pentru finanţarea cheltuielilor instituţiilor subordonate

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a solicitat Guvernului României suplimentarea, cu suma de 32.084 mii lei, a fondurilor ce se vor aproba judeţului Vâlcea, cu ocazia rectificării bugetului de stat pe anul 2016, deoarece nivelul veniturilor şi al surselor de echilibrare aprobate judeţului Vâlcea, prin legea bugetului de stat, sunt insuficiente pentru efectuarea cheltuielilor care să asigure funcţionarea, în condiţii normale, a activităţilor şi acţiunilor finanţate din bugetul propriu.

Demersul preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea are drept scop obţinerea fondurilor necesare susţinerii sistemului de protecţie a copilului, funcţionării căminelor pentru persoane vârstnice, finanţării cheltuielilor unităţilor de învăţământ special etc., pentru care s-a solicitat suplimentarea capitolului cheltuieli descentralizate la nivelul judeţului cu suma de 4.124 mii lei.

Pentru reabilitarea drumurilor judeţene, afectate grav de fenomenele meteo din iarna 2015-2016, s-a solicitat suma de 19.200 mii lei, iar pentru echilibrarea bugetului propriu al judeţului Vâlcea a fost solicitată suma de 8.700 mii lei.

“Celtuielile judeţului sunt foarte mari, comparativ cu bugetul pe care îl are. Din analiza pe care am făcut-o, reiese că o pondere importantă în cheltuielile pentru care nu sunt asigurate surse de finanţare până la sfârşitul anului o au cele legate de plata drepturilor de personal şi a drepturilor de natură socială; de procurarea combustibililor necesari instituţiilor subordonate, pentru sezonul rece; achiziţionarea de aparatură medicală şi alte dotări pentru spitalele publice; susţinerea sistemului de protecţie a copilului; funcţionarea căminelor pentru persoane vârstnice; finanţarea cheltuielilor unităţilor de învăţământ special. De asemenea, avem nevoie de fonduri pentru readucerea reţelei de drumuri judeţene la o stare corespunzătoare desfăşurării fluente şi în condiţii de siguranţă a traficului rutier. Toate acestea sunt pentru mine tot atâtea motive să mă adresez Guvernului României pentru a suplimenta, cu suma de 32.084 mii lei, bugetul judeţului Vâlcea, la rectificarea bugetară pe anul 2016. Şi pentru a fi sigur că solicitarea noastră va fi analizată cât mai repede, m-am adresat, atât premierului României, domnul Dacian Cioloş, cât şi doamnei Anca Dana Dragu, ministrul Finanţelor Publice. Sper ca demersul meu să aibă şi rezultatul dorit”, a declarat Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliul Judeţean Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...