Sport

Fotbal, Liga a III-a, CS Şirineasa

Şirineasa, în tensiune, după ce sponsorul principal părăseşte echipa!

Mirel Vasilichia anunţă că nu mai investeşte la echipă, după ce primarul Ion Streinu a decis să îl aducă antrenor pe Gabi Mangalagiu în locul lui Tavi Iordache

În toiul perioadei de pregătire înainte de startul Ligii a III-a, conducerea CS Şirineasa l-a numit ca antrenor principal pe Gabi Mangalagiu în locul lui Octavian Iordache. Supărat de această decizie, sponsorul principal, Mirel Vasilichia, a anunţat că îşi retrage sprijinul financiar, fapt care duce clubul în colaps.

Nou promovata în Liga a III-a, CS Şirineasa (Vâlcea) face cu greu tranziţia de la amatorism la semiprofesionism. O dovadă în acest sens este faptul că, la mijlocul perioadei de pregătire, tehnicianul cu care echipa a promovat, Octavian Iordache, a fost anunţat că nu va fi menţinut în funcţia de antrenor principal! Motivul invocat este acela că tânărul antrenor nu are licenţa necesară pentru a sta pe banca unei echipe de Liga a III-a, însă situaţia era cunoscută de mult timp şi se putea lua această decizie de la startul pregătirilor. În realitate, însă, Tavi Iordache a căzut victimă grupurilor de interese care s-au format de ceva timp la Şirineasa. Rămâne de văzut dacă tânărul antrenor, care are un merit important în promovarea echipei, va rămâne la club în calitate de secund sau va pleca.
Indiferent de situaţie, sponsorul principal, Mirel Vasilichia, a anunţat că pleacă de la echipă, fapt care lasă clubul din Şirineasa în aer. ”Primarul actual, Ion Streinu, a luat decizia când s-a trezit cu echipa în Liga a III-a. Ieri am fost şi eu informat, am decis că o să plec de la echipă de Superligă, împreună cu jucătorii care vor să mă urmeze şi voi promova din nou. Eu nu o să particip la mascarada asta de la Şirineasa, nu o să fiu satelitul CSM-ului, vreau ca la echipă să joace cine a promovat. Nu o să mai bag niciun leu, e problema lor cum încep campionatul, probabil că au posibilităţi materiale, dar eu nu mă mai implic. O să merg la altă primărie, unde o să găsesc oameni cu caracter. Tavi Iordache nu merita să fie astfel tratat, el trebuia să ducă campionatul acesta, să fie demis doar dacă nu avea rezultate, nu îl poţi schimba doar de dragul de a aduce un antrenor al CSM-ul. Juniorii care i-am cerut noi la CSM, clubul din Zăvoi i-a dat în altă parte, dar acum vor să ne trimită seniorii de care nu au nevoie. Dacă nu eram eu la Şirineasa, era o echipă de locul 7-8, am băgat mulţi bani şi a fost stabilitate”, a declarat Mirel Vasilichia. Cum Primăria asigură doar partea de competiţie, participarea echipei în Liga a III-a este pusă acum sub semnul întrebării.
Managerul Mădălin Dobre şi fostul antrenor Octavian Iordache au refuzat să facă declaraţii.

Gabi Mangalagiu, noul antrenor

Noul antrenor al echipei din Şirineasa, Gabi Mangalagiu este şi şeful Centrului de Copii şi Juniori al CSM Râmnicu Vâlcea, de unde va aduce câţiva Under 19. Mangalagiu a mai antrenat în Liga a III-a pe Damila, cu care a avut un tur foarte bun, iar sezonul trecut a pregătit în Superligă pe Băbeni. Din postura de antrenor al juniorilor republicani, Mangalagiu va aduce la Şirineasa 4-5 juniori. În Liga a III-a, cum se ştie, fiecare echipă este obligată să joace timp de 90 de minute cu minim 3 Under 19. Şirineasa nu are încă juniori capabili să facă faţă în Liga a III-a.


Marinaş şi Răcăreanu, primele noutăţi

Deocamdată, doar doi jucători noi au semnat contractele cu Şirineasa, Ştefan Răcăreanu (Perişani) şi Cosmin Marinaş (Horezu). Se mai pregătesc cu echipa portarul Angelco Prvulovic (Sfântu Gheorghe), fundaşul stânga Andrei Marin (CSM Rm. Vâlcea) şi atacantul George Neacşu (Podari) şi rămâne de văzut care dintre aceştia vor fi păstraţi. La capitolul plecări, de departe, Iosif Melcea şi Grigore Ceapă sunt cele mai mari pierderi. Grigore Ceapă va fi cedat la concitadina CSM, după ce antrenorul Jerry Gane a decis să îl păstreze în lotul echipei de Liga a II-a. Iosif Melcea nu a ajuns la un acord financiar cu conducerea clubului şi a părăsit şi el echipa. Au mai plecat Filipoiu, Pătularu, Puşcatu, B. Dumitru, M. Chiripuş, Bărbuş şi Preda, care au evoluat puţin sezonul trecut.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...