Actualitate

Universitatea Tehnică din Petroşani a înfiinţat o grupă de studenţi în Horezu

6,3 milioane de lei sunt debitele şi facturile restante “moştenite” de noul primar al oraşului-staţiune, comisarul-şef Nicolae Sărdărescu, fost şef al IPJ Vâlcea

Totuşi, potrivit spuselor edilului, administraţia locală va reuşi să intre foarte curând în normalitate în privinţa arieratelor şi a facturilor curente de achitat, aceasta fiind prioritatea executivului imediat după preluarea mandatului. “Foarte multe cheltuieli sau amânări de plăţi nu le înţeleg, însă nu vreau să intru într-un discurs politic din care să se înţeleagă că pasez vina pe conducerile anterioare ale primăriei. Totuşi, avem facturi totale de achitat, din 2012 până în prezent, de aproximativ 6,3 milioane de lei în condiţiile în care bugetul localităţii este de 5,8 milioane de lei. Împreună cu angajaţii primăriei găsim soluţii să onorăm toate obligaţiile, după o prioritizare pe care am gândit-o deja. Când am decis să candidez am spus clar că, dacă voi câştiga, ori voi reuşi să realizez o schimbare radicală în bine a oraşului datorită căreia oamenii să mă vrea în continuare în funcţia de primar, ori pur şi simplu nu voi mai candida eu pentru un nou mandat. Ce mă deranjează, totuşi, şi nu pot trece cu vederea, este că am găsit lucrări efectuate încă din 2012 şi neplătite nici până în ziua de azi”, ne-a declarat edilul hurezean.

Primăria angajează inginer constructor şi specialist IT în mentenanţa echipamentelor

“Avem facturi totale de achitat, din 2012 până în prezent, de aproximativ 6,3 milioane de lei în condiţiile în care bugetul localităţii este de 5,8 milioane de lei. Împreună cu angajaţii primăriei găsim soluţii să onorăm toate obligaţiile, după o prioritizare pe care am gândit-o deja” - Nicolae SĂRDĂRESCU, primarul oraşului Horezu.

Dincolo de gestionarea activităţii curente a administraţiei publice locale, atenţia lui Nicolae Sărdărescu rămâne concentrată pe atragerea de investiţii, dezvoltarea turismului şi a oraşului, în general, ca pol de dezvoltare zonală. Astfel, de câteva zile, Horezu a devenit şi un mic centru universitar prin înfiinţarea de către Universitatea Tehnică din Petroşani a unei grupe de studenţi cu specializarea inginerie electrică (electro-mecanici) începând cu anul universitar 2016 – 2017, toate locurile fiind la buget (fără plată). Înscrierile s-au făcut la Liceul “Constantin Brâncoveanu” în perioada 18 – 28 iulie, cursurile urmând să se desfăşoare tot în incinta acestei instituţii.

Totodată, Primăria Horezu îşi completează schema de personal cu profesionişti, urmând a fi scoase la concurs săptămâna viitoare două posturi în cadrul instituţiei: unul de inginer constructor / devize-oferte, licitaţii şi unul de specialist IT care se va ocupa de mentenanţa calculatoarelor, a imprimantelor şi a altor elemente de hardware/software la nivelul primariei. Angajarea unui inginer constructor se face tocmai în ideea unei mai bune gestionări a investiţiilor de infrastructură şi alte construcţii al căror beneficar va fi oraşul-staţiune.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...