Politică

Uniunea Salvaţi România îşi face filiale şi în judeţele Olteniei

Noua formaţiune politică a luat fiinţă prin fuziunea cu USB-ul lui Nicuşor Dan care s-a clasat pe locul secund la locale în preferinţele bucureştenilor

Tribunalul Bucureşti nu a înregistrat nicio contestaţie privind înscrierea USR – Uniunea Salvaţi România în registrul partidelor politice, astfel că fuziunea dintre USB – Uniunea Salvaţi Bucureştiul şi USR va consemna înfiinţarea unei noi forţe politice. Formaţiunea condusă de Nicuşor Dan, cel care s-a clasat pe locul secund în opţiunile bucureştenilor la alegerile locale, se poate apuca de înfiinţarea propriu-zisă a filialelor judeţene. “Din punct de vedere tehnic, am înfiinţat acest vehicul. El există înfiinţat la Tribunalul Bucureşti. Am înfiinţat (Uniunea Salvaţi România, n.r) în urmă cu trei-patru luni”, a declarat Nicuşor Dan.

Conform declaraţiilor liderului politic, peste 4.000 de e-mailuri cu solicitări de înfiinţare de filiale ale USR au fost primite din toată ţara, în ultimele săptămâni, la nivelul USB, “din partea unor oameni şi grupuri”. “Din acest moment putem spune că începe înfiinţarea formală de filiale în fiecare judeţ al ţării. Probabil că într-o lună vom anunţa filialele care se constituie, ţinta noastră este să avem într-un termen rezonabil cel puţin o filială în fiecare judeţ. Obiectivul nostru pentru alegerile parlamentare este de a abţine 10% din voturile alegătorilor. Vreau să îi asigur pe bucureştenii care m-au votat că nu voi face niciun compromis. Nu facem alianţe cu partidele vechi şi mergem singuri la parlamentare, şi probabil nu vom face alianţă nici cu partidele noi. Am primit invitaţii de a face alianţe, dar nu le facem publice. Mesajul nostru va fi foarte aproape de ce am transmis la alegerile locale: sunt foarte multe lucruri de bun simţ care circulă în societate şi aşteaptă rezolvare. Deci un program tehnocrat, în care venim cu soluţii pe care societatea le aşteaptă la problemele existente. USB este formată din oameni care nu au mai făcut politică până acum, oameni care sunt competenţi în meseriile lor, care fac un sacrificiu faţă de carierele lor intrând în politică pentru a apăra binele comun. Nu fac asta pentru funcţii”, a mai spus Nicuşor Dan.

“Mesajul nostru va fi foarte aproape de ce am transmis la alegerile locale: sunt foarte multe lucruri de bun simţ care circulă în societate şi aşteaptă rezolvare. Deci un program tehnocrat, în care venim cu soluţii pe care societatea le aşteaptă la problemele existente. USB este formată din oameni care nu au mai făcut politică până acum, oameni care sunt competenţi în meseriile lor, care fac un sacrificiu faţă de carierele lor intrând în politică pentru a apăra binele comun. Nu fac asta pentru funcţii” - Nicuşor DAN, lider USR.

Cea mai avansată zonă geografică a ţării în privinţa filialelor o reprezintă în acest moment Ardealul, în care USR deja s-a constituit în Braşov, Sibiu şi Alba. De asemenea, şi la Iaşi este constituit un nucleu care a candidat la locale sub denumirea de “Pentru Iaşi”. Din Oltenia, cele mai avansate stadii de organizare a filialelor USR se înregistrează, în prezent, în judeţele Vâlcea, Gorj şi Dolj.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...