Actualitate

Prefectura Vâlcea ia măsuri de prevenire împotriva unor noi inundaţii

Trei zone de risc în caz de precipitaţii abundente au fost analizate la întâlnirea dintre prefectul Radu Renga şi conducerea ISU “General Magheru”

Trei puncte cu probleme de pe DN 7 şi DN 7A în condiţiile unor căderi abundente de precipitaţii sunt considerate prioritate zero la nivelul Prefecturii Vâlcea, care vizează aplicarea unor soluţii astfel încât circulaţia pe Valea Oltului şi Valea Lotrului să nu mai fie întreruptă. Prefectul de Vâlcea, Radu Renga, a menţionat săptămâna trecută, în cadrul unei şedinţe a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) că CNADNR trebuie să analizeze situaţiile de pe DN 7 şi DN 7A. La sfârşitul săptămânii trecute, în aceste zone, circulaţia a fost întreruptă total pentru mai multe ore.

“Trebuie rezolvată de urgenţă asigurarea scurgerii apelor pluviale în zona Drumului Naţional 7 Râmnicu Vâlcea - Sibiu, km. 234+030, pe raza comuna Câineni, unde în noaptea de vineri spre sâmbătă traficul auto a fost întrerupt, apele inundând carosabilul. Pentru această zonă, membrii grupului de suport tehnic au convenit că se impune ca Secţia Drumuri Naţionale Vâlcea să întocmească, în regim de urgenţă, o documentaţie tehnică de intervenţie care să pună în evidenţă soluţiile de colectare şi de dirijare a apelor pluviale către albia râului Olt. Vorbim despre cel mai tranzitat culoar de transport din România”, a spus Radu Renga.

Al doilea punct critic este pe DN 7A, Râmnicu Vâlcea - Petroşani, unde circulaţia a fost blocată în mai multe locuri, izolând totodată zona turistică Voineasa - Vidra - Obârşia Lotrului de restul judeţului.

Se impune şi decolmatarea confluenţei dintre Stăncălău, Bistriţa şi Olt

Prefectul a cerut soluţii şi pentru zona de confluenţă a apelor Bistriţa, Stăncălău şi Olt, care inundă un cartier din oraşul Băbeni atunci când plouă.

“Avem pârâul Stăncălău care se varsă în râul Bistriţa, chiar la confluenţa acestuia cu râul Olt. Atunci când plouă şi râul Bistriţa are un debit crescut, din cauza colmatării zonei de vărsare, surplusul de ape urcă pe albia pârâului Stăncălău care, nefăcând faţă, inundă un întreg cartier din Băbeni. Problema se repetă constant la fiecare cantitate mai mare de precipitaţii”, a mai spus prefectul de Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...