Eveniment

De joi, se redeschide circulaţia în centrul Râmnicului

Traficul rutier, deviat de autorităţi pe străzi lăturalnice încă din 2014, a bulversat aproape complet circulaţia în întregul oraş

Veste bună pentru locuitorii oraşului Râmnicu Vâlcea. După mai bine de un an şi jumătate, circulaţia rutieră va fi reluată în centrul municipiului. Autorităţile locale au anunţat că vor redeschide traficul pe două benzi pe Calea lui Traian, începând de joi, 28 iulie, cu o zi înainte de Ziua Imnului Naţional, sărbătoare de tradiţie în municipiul Râmnicu Vâlcea.

Cu siguranţă, vestea îi bucură cel mai mult pe şoferi, cărora lucrările de reamenajare a centrului oraşului Râmnicu Vâlcea le-au dat cele mai mari bătăi de cap. Traficul rutier, deviat de autorităţi pe străzi lăturalnice, a bulversat aproape complet circulaţia în întregul oraş, iar prelungirea termenului de finalizare a proiectului le-a pus serios nervii la încercare atât pietonilor, cât şi şoferilor.

Proiectul de reabilitare a centrului oraşului Râmnicu Vâlcea are o valoare de peste 42 de milioane de lei, fonduri europene, şi ar fi trebuit să fie terminat la începutul acestui an. Acesta prevedea amenajarea spaţiului public cu un parc, cu spaţii verzi, construirea unui pasaj pietonal şi a unei parcări subterane. În prezent, lucrările sunt finalizate în proporţie de aproximativ 70 la sută, iar autorităţile din Râmnicu Vâlcea au mai cerut o păsuire Autorităţii de management al POR de mai bine de un an, adică până la finele anului viitor.

Noi reglementări de circulaţie în zona centrală a municipiului, impuse de reluarea traficului auto pe Calea lui Traian

Odată cu reluarea, în cursul zilei de 28 iulie 2016, a traficului auto pe Calea lui Traian, în zona centrală a municipiului vor intra în vigoare unele reglementări noi de circulaţie, după cum urmează:

Pe strada Carol I se reinstituie sensul unic de circulaţie de la Nord către Sud.

Pe strada General Magheru se va circula în regim de sens unic, de la Sud către Nord, pe porţiunea dintre intersecţia cu Calea lui Traian (după podul Vinerii Mari) şi intersecţia cu strada Gib Mihăescu.
Ansamblul celor două poduri peste râul Olăneşti – podul Vinerii Mari şi podul Carol I – va funcţiona ca un sens giratoriu, cu reglementările specifice acestui tip de sistematizare a traficului.

Pe Calea lui Traian, în zona centrală, se va circula în ambele sensuri, câte o bandă pe fiecare sens de circulaţie.
Pietonii vor putea traversa Calea lui Traian în zona centrală doar pe la trecerile de pietoni din zona River Plaza şi de la intersecţia cu bd. Tudor Vladimirescu.

Ca urmare a organizării manifestărilor dedicate Zilei Imnului Naţional 2016, traficul auto pe splaiul Independenţei, de la intersecţia cu strada Carol I şi până la intersecţia cu strada Ştirbei Vodă, este restricţionat începând cu data de 28.07.2016, ora 10.00, până în data de 01.08.2016, ora 12.00. Semnalizarea blocării se va face prin garduri de protecţie cu indicatoare rutiere de acces interzis sau deviere trafic, după caz, iar traseul de deviere este strada Ştirbei Vodă.

În această perioadă, se recomandă conducătorilor auto să circule cu atenţie sporită, cu respectarea noilor indicatoare de circulaţie şi a indicaţiilor agenţilor de poliţie ce vor fi prezenţi în zonă. Totodată, se subliniază şi faptul că reluarea traficului auto pe Calea lui Traian, în contextul derulării în continuare a lucrărilor din zona centrală, a dus la reducerea considerabilă a numărului locurilor de parcare din zonă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...