Eveniment

Craiova Maxima a inaugurat noua bază sportivă din Bărbăteşti-Vâlcea

El însuşi fostă glorie a sportului vâlcean, senatorul PSD Laurenţiu Coca laudă primarii care modernizează infrastructura şcolară şi sportivă în mediul rural

Alături de alţi demnitari şi politicieni locali, parlamentarul a participat la meciul demonstrativ dintre Craiova Maxima şi fostele glorii ale Chimiei Râmnicu Vâlcea prilejuit de inaugurarea noii baze sportive din Bărbăteşti.

Sâmbăta, 23 iulie 2016, la invitaţia lui Constantin Bănacu, primarul comunei Bărbăteşti, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, senatorul Laurenţiu Coca, consilierii judeţeni Vetuţa Ciocan, Bogdan Matei şi Laurenţiu Popa, în prezenţa unei numeroase asistenţe, au participat la o nouă ediţie a “Memorialului Inu Bănacu” şi la inaugurarea bazei sportive din localitate. Cu acest prilej, a avut loc şi un meci demonstrativ între echipele de fotbal A.S. Bărbăteşti şi Craiova Maxima. “Felicitări domnului primar Constantin Bănacu pentru inaugurarea acestei cochete baze sportive, care va purta numele lui Inu Bănacu, fost component al AS Bărbăteşti, formaţie de tradiţie în fotbalul vâlcean. De asemenea, felicitări şi pentru evenimentul festiv la care am fost invitaţi şi la care am participat cu deosebită plăcere. Nu în ultimul rând, adresez felicitări tuturor primarilor care, prin investiţiile făcute în bazele sportive şi şcoli, ştiu cu siguranţă că marile valori se nasc şi pleacă din satul românesc, izvor de talente sportive şi inteligenţă. Sunt convis că, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, vor crea şi în continuare condiţii propice performanţei tinerilor din judeţul Vâlcea. Fiind fost sportiv de performanţă, nu cred că trebuie să spun prea multe despre plăcerea şi emoţiile cu care am asistat la meciul demonstrativ dintre AS Bărbăteşti şi fostele glorii ale Universităţii Craiova, Ţarălungă, Constantin, Donose, Coca II, generaţii care au trecut şi pe la Chimia Râmnicu Vâlcea. Amintiri din care trăim şi noi, şi publicul nostru, pentru care am fost «vremelnici actori». Sper că am putut să le aducem mai multe bucurii decât amărăciune prin prestaţia noastră. Ştim că întotdeauna publicul, vâlcenii, au fost în inima şi sufletele noastre”, a declarat senatorul Laurenţiu Coca, inginer miner de profesie, dar şi fostă glorie fotbalistică a formaţiilor Chimia Râmnicu Vâlcea şi Jiul Petroşani, printre altele.
Sâmbătă, în prezenţa unui public numeros alcătuit din localnicii de toate vârstele, la sărbătoarea sportivă din Bărbăteşti au participat şi Adrian Buşu, vicepreşedinte ALDE al CJ Vâlcea, primarii Dumitru Blejan (Scundu), Toma Peştereanu (Costeşti), Gheorghe Dumbravă (Stoeneşti) ş.a., precum şi foarte mulţi oameni de sport.

Investiţie modernă într-o zonă accidentată şi inestetică

Proaspăt inaugurata investiţie face ca la Bărbăteşti să existe încă o modernă bază sportivă în judeţ, dimensiunile suprafeţei de joc fiind la standarde de Liga I (105 metri lungime şi 68 lăţime), iar facilităţile asigurate sportivilor şi spectatorilor (vestiare ultramoderne, tribună cu 300 de locuri pe scaune, mini-pistă de atletism pentru alergare de viteză) fiind la nivel omologabil de Liga a III-a (ultimul eşalon republican la nivel de seniori în fotbal).
Noua bază sportivă a fost amenajată la hotarul dintre satele Bărbăteşti şi Bodeşti, cealaltă suprafaţă de joc omologată fiind în centrul comunei. Proiectul întocmit de primărie în urmă cu cinci ani a fost depus iniţial la finanţare pe Ordonanţa 7, fiind ulterior transferat pe HG 28, cu o valoare iniţială a investiţiei totale de aproape 800.000 lei.
Lucrările au întârziat mai mult decât spera primarul Constantin Bănacu din cauze obiective, precum pagubele produse de inundaţii sau descoperirea unor izvoare subterane. Cert este că, pe lângă darea în folosinţa publică a unei investiţii moderne, şi zona respectivă, una accidentată şi inestetică, a fost sistematizată.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...