Inedit

Expoziţie temporară de sculptură Grigore Patrichi Smulţi – Retrospectivă, la Vâlcea

Joi, 28 iulie, cu începere de la ora 16.00, Muzeul Judeţean “Aurelian Sacerdoţeanu” Vâlcea, prin Secţia de Istorie, inaugurează expoziţia temporară de sculptură Grigore Patrichi Smulţi – Retrospectivă.
Grigore Patrichi s-a născut la 3 august 1937 în comuna Smulţi, judeţul Galaţi. În anul 1966 absolvă Institutul de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu” Bucureşti (clasa prof. Constantin Baraschi). Doi ani mai târziu, în anul 1968, devenea membru al Uniunii Artiştilor Plastici (UAP).
Debutul îl realizează în anul 1966, la Bienala de Sculptură-Pictură, participând ulterior, an de an, la expoziţiile de stat, municipale şi comemorative din Bucureşti.
În întreaga sa activitate a realizat 29 de expoziţii personale în ţară, participând şi la expoziţii de sculptură românească peste hotare: 1986 – R.F. Germania; 1988 – R. D. Germană; 1989 – U.R.S.S.
Pentru activitatea sa, în anul 1970, primeşte Premiul colectiv pentru sculptură al Uniunii Artiştilor Plastici. Lucrări ale artistului plastic se află în colecţii particulare din România, Franţa, Grecia, Olanda, Austria, Italia, Elveţia, dar şi în colecţii muzeale din România (donaţii) ca: Brăila, Galaţi, Ploieşti, Slobozia, Călăraşi, Tecuci, Piteşti, Craiova. A trecut în nefiinţă în 12 decembrie 2012.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...