Sport

Handbal feminin, HCM Rm.Vâlcea

Petra Blazek: ”Vreau să ajung cu Vâlcea în cupele europene!”

Portarul austriac Petra Blazek (29 ani) este unul dintre cele mai importante transferuri făcute în această vară de HCM Râmnicu Vâlcea.

Crescută la Hypo Viena, Petra Blazek a jucat opt ani consecutivi cu echipa austriacă în Liga Campionilor. Din 2013, ea a evoluat în străinătate, pentru Mios Biganos (Franţa), MTK Budapesta (Ungaria) şi Molde (Norvegia), iar acum a ajuns la Râmnicu Vâlcea.
Petra Blazek îşi doreşte ca, în sezonul următor, HCM să obţină un loc în cupele europene. ”Ştiu clubul de mai mult timp, este unul foarte profesionist, îmi place foarte mult cum gândeşte lumea aici şi atitudinea fetelor. Am jucat o singură dată cu Hypo contra Oltchimului, dar eram tânără. Sper să fim în primele cinci echipe din campionat, să ne calificăm în cupele europene, asta mi-a spus şi conducerea clubului că este obiectivul pentru noul sezon. Vreau să am rezultate cât mai bune la HCM Râmnicu Vâlcea”, a anunţat portarul austriac.
Experienţa acumulată la Hypo Viena, cu care a jucat finala Ligii Campionilor în 2008, va fi un atu important pentru Petra Blazek, care a vorbit şi de colaborarea cu renumitul manager al clubului austriac, Gunnar Prokop. ”Am avut multe de învăţat de la Gunar Prokop, chiar dacă este o persoană un pic mai nebună, dar nu tot ce se spune despre el este adevărat. Aste bine că în handbal mai există oameni care pun tot sufletul pentru handbal. El era primul antrenor la Hypo, chiar dacă mai era o persoană care făcea antrenamente cu noi. A fost managerul clubului, întâi a fost antrenor de atletism la club, apoi a venit la handbal, îşi pune tot sufletul pe tavă pentru Hypo. Eram tânără, în 2008 am jucat finala Ligii, în tur am pierdut la Zvezda doar la un gol, toată lumea a fost supărată că nu am câştigat trofeul în retur, a fost o şansă unică pentru majoritatea fetelor. Acum, Hypo este club semiprofesionist”.
Goalkeeper-ul a ales Vâlcea, ştiind că HCM este un club profesionist. ”Nu cred că e un pas înapoi, din experienţa mea şi meciurile văzute, în România este un campionat puternic, ca şi în alte ţări, poate la fel ca în Germania şi Ungaria. Sunt şi aici jucătoare străine care aduc un aport mare campionatului şi îl fac mai puternic. Campionatele din Norvegia şi Franţa sunt campionate nu foarte puternice, pentru că au în majoritate jucătoare autohtone. Am avut oferte în această vară, dar am vrut să încerc ceva nou, m-am uitat la câteva meciuri ale Vâlcii, ştiam obiectivele clubului, care ţinteşte către cupe şi este un club profesionist. În Germania sunt cluburi semiprofesioniste şi nu am stat mult să mă gândesc, am ales România. În fiecare campionat sunt 4-5 echipe tari şi restul mai puţin profesioniste”, a încheiat Petra Blazek.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...