Inedit

Brâncuşi e şi al Festivalului Icon Arts

Evenimentul principal al Festivalului Icon Arts va avea loc pe 29 iulie, ora 19:00, celebrând premiera naţională a Cantatei Catulli Carmina de Carl Orff, 10 ani de existenţă a Grupului Vocal Acapella, dar şi 10 ani de când proiectul ICon Arts se desfăşoară la Sibiu. Alături de Acapella, distribuţia este întregită de ICon Arts Percussion Group condus de Mircea Ardelanu – premiat în Elveţia pentru montarea acestei lucrări, pianistul şi aranjorul Mihai Murariu, soliştii Annemarie Condacse – soprană şi Andrei Lazăr – tenor şi dirijorul Mircea Holiartoc.

Organizatorii Festivalului Icon Arts se alătură campaniei “Brâncuşi e al meu” donând 50% din încasările obţinute din vânzarea biletelor la concertul “Anotimpuri. Vara – Catulli Carmina de Carl Orff” campaniei “Brâncuşi e al meu”.

“Brâncuşi e şi al Festivalului Icon Arts şi al sibienilor de aceea ne-am alăturat acestui demers pe care îl considerăm extrem de important pentru noi toţi. Am decis să donăm jumătate din încasările pe care le vom avea din vânzarea biletelor la cel mai important eveniment al Festivalului, cantata Catulli Carmina, contribuind astfel la această acţiune de protejare a valorilor româneşti”, a declarat Sebastian Gheorghiu, directorul Festivalului Icon Arts.

Campania “Brancuşi e al meu“ are ca scop strângerea sumei de şase milioane de euro pentru achiziţia operei lui Constantin Brâncuşi. ”Cuminţenia pământului” a fost realizată de Constantin Brâncuşi în anul 1907, şi aparţine patrimoniului cultural naţional, în categoria Tezaur. Alături de “Sărutul” şi “Rugăciunea”, marchează cea mai apreciată perioadă de creaţie a artistului. Este emblema “primelor sculpturi moderne din lume”. În prezent, ”Cuminţenia pământului” este în proprietatea moştenitorilor arhitectului Gheorghe Romaşcu, care a cumpărat opera de artă de la Constantin Brâncuşi în anul 1911.

Duel concertistic la Sala Thalia

După concertele de la Biserica Evanghelică din Cisnădie, unde chitaristul Costin Soare a interpretat un program intitulat Campus Stellae, în memoria compozitorilor Valentin Bakfark (sec. XVI) şi Toru Takemitsu (sec. XX) şi cel de la Castelul Peleş în care soliştii de talie mondială: Annemarie Condacse (SUA), David Malis (SUA), Monica Schwartz (Israel), Bernardo Medeiros (SUA), acompaniaţi la pian de Mihai Murariu (România) au interpretat un program inedit, dedicat partiturilor celebre de pe Broadway, Festivalul Icon Arts continuă seria recitalurilor de la Sibiu cu un duel concertistic între flaut şi percuţie, astăzi, de la ora 19:00, la Sala Thalia din Sibiu.

„Este un concept care nouă ne-a plăcut foarte mult şi a prins şi la public destul de bine: duelul concertistic. De data aceasta propunem flaut vs percuţie. Aşadar, trebuie să ne aşteptăm la o întrecere, în sensul că muzicienii, dincolo de ideea de duel vor încerca să pună în valoare cel mai bine instrumentul pe care îl reprezintă, dar în acelaşi timp, vor complementa prin interpretarea lor, diferitele valenţe ale instrumentelor. Flautul este liric şi suav, iar percuţia aduce ritm şi incisivitate. Totuşi, vom vedea că rolurile se pot inversa şi graţie unor partituri foarte bine alese, interpreţii vor încerca să ne arate că şi flautul poate fi ritmic, iar percuţia ne poate oferi momente lirice de excepţie”, spune Diana Gheorghiu, organizator Icon Arts.

Festivalul Icon Arts va continua şi în zilele următoare, până pe data de 30 iulie, când va avea loc ultimul concert, la Cetatea Cisnădioara. Programul complet al Festivalului, în ordinea cronologică a concertelor, se poate consulta pe site-ul http://www.iconarts.ro/festivalul-icon-arts/program-2016/, iar biletele se achiziţionează prin reţeaua eventim.ro sau în librăriile Humanitas. Preţul unui bilet pentru un concert este de 10 RON. Preţul unui abonament valabil pentru toate concertele din Festival este de 50 RON.

Parteneri 2016: Jeep România, Filarmonica de Stat Sibiu, Hotel Continental Forum, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, Festivalul de Film Istoric Râşnov, Crama Balla Geza, Zetea Transilvania, Enjoy TV.ro, Centrul Irlandez de Muzica Contemporană

Finanţatori: Programul Naţional ”Oportunităţi la Tine Acasă”. Concertul “Anotimpuri. Vara – Catulli Carmina de Carl Orff” este o acţiune cofinanţată de Consiliul Local şi Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Culturală.

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio Târgu Mureş, Magic FM, Capital Cultural, Profil Cultural, Orasul meu, In Oras.ro, Stiri de Sibiu, Hermannstädter Zeitung, Tribuna, Turnul Sfatului, Ora de Sibiu, Sibiul.ro, Sibiu 100%, Mesagerul de Sibiu, cemerita.ro, Sibiuonline.com, Sibiunews.net

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...