Sport

Atletism

Rareş Toader, depistat pozitiv la controlul antidoping din 4 iunie, este exclus de la Olimpiadă!

Sportivul numărul unu al Vâlcii a depus deja contestaţie şi aşteaptă cu încredere rezultatul probei B

Singurul sportiv vâlcean calificat la Olimpiada de la Rio, atletul Andrei Rareş Toader (19 ani, Chimia şi Steaua) a fost depistat pozitiv la controlul antidoping din data de 4 iunie, la Campionatele Internaţionale ale României, desfăşurate la Piteşti!

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a anunţat astăzi, pe site-ul său oficial, că în corpul aruncătorului de greutate, legitimat la Chimia şi Steaua, s-au găsit urme de androsteron, etiocolanolon şi testosteron, fapt pentru care Rareş Toader a fost exclus din lotul olimpic. Pe 4 iunie, la Piteşti, Toader a câştigat proba de aruncare a greutăţii cu 20,54 m, un nou record naţional de tineret şi cea mai bună performanţă a competiţiei, rezultat care i-a asigurat participarea la Olimpiadă. De atunci, vâlceanul a avut o lună excelentă, cu rezultate foarte bune la proba sa favorită, aruncarea greutăţii. Pe 25 iunie, Toader câştigă medalia de aur la Campionatele Balcanice de la Piteşti, apoi, pe 10 iulie, s-a clasat pe locul 6, cu 20,26 m, în finala probei masculine de aruncare a greutăţii din cadrul Campionatelor Europene de seniori de la Amsterdam. Pe 22 iulie, la Campionatele Mondiale de atletism Under-20 din Polonia, Toader a cucerit medalia de argint, cu 22,30 metri, nou record naţional la tineret.
Conform COSR, Rareş Andrei Toader va pierde toate aceste medalii câştigate. ''În urma controlului doping efectuat la solicitarea Agenţiei Naţionale Anti-Doping, în data de 4.06.2016, la Campionatele Internaţionale de atletism de la Piteşti, proba prelevată sportivului Toader Rareş Andrei de la aruncarea greutăţii indică originea exogenă pentru androsteron, etiocolanolon, testosteron. În conformitate cu legislaţia în vigoare, sportivul este suspendat provizoriu din activitatea sportivă şi automat este exclus şi din echipa Olimpică pentru JO de la Rio'', se arată în comunicatul COSR.
Până la clarificarea situaţiei, care va veni după contraexpertiză, Rareş Toader are mare nevoie de susţinerea celor care iubesc atletismul.

Lelioara Alexandrescu: ”Rareş este un copil nevinovat, aşteptăm rezultatul contraexpertizei”

Preşedintele interimar al clubului Chimia Râmnicu Vâlcea, Lelioara Alexandrescu, este şocată de vestea suspendării lui Rareş Toader, sportivul numărul unu al clubului şi al judeţului. ”Noi, la Chimia, am primit azi un fax de la Federaţia Română de Atletism, în care eram anunţaţi că Rareş Toader este suspendat temporar pentru doping, depistat pe 4 iunie, la campionatele internaţionale ale României, la Piteşti. Rareş a făcut contestaţie, contraexpertiză cu testul B, unde este programat pe 28 iulie. Eu sunt convinsă că este un copil nevinovat, nu a luat nimic, am vorbit cu el şi antrenorul, doar vitamine testate înainte la laborator. Era singurul nostru sportiv vâlcean care mergea la Rio, nu am mai avut pe nimeni de la Ionela Târlea, sper să iasă bine contraexpertiza şi să vină în timp util rezultatul, ca să prindă lotul pentru Olimpiadă. M-a dat total peste cap, el mergea din record în record, a fost la atâtea competiţii internaţionale, numai în ultima lună a avut parte de alte 3-4 controale antidoping, la care a ieşit curat. De la juniori II, am asistat alături de el la nenumărate controale antidoping, nu înţeleg cum s-a întâmplat acum, exact înainte de Olimpiadă”, ne-a declarat în exclusivitate Lelioara Alexandrescu.
Rareş Toader (19 ani) este atlet cu dublă legitimare la Chimia Râmnicu Vâlcea şi Steaua Bucureşti. Sportivul născut la Călimăneşti este antrenat de către un norvegian, Runar Heltne, tehnician ales de el şi care are contract de voluntariat cu Chimia. Jocurile Olimpice de la Rio sunt programate în perioada 5-21 august.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...