Eveniment

Primăria Drăgoeşti predă sistemul de alimentare cu apă şi canalizare la Apavil

Primarul Gheorghe Melente spune că măsura va fi urmată imediat de extinderea infrastructurii realizată deja cu fonduri europene în întreaga localitate

La început de nou mandat, principalul obiectiv pe termen scurt al primarului comunei vâlcene Drăgoeşti, Gheorghe Melente, îl reprezintă extinderea infrastructurii de alimentare cu apă şi canalizare pe întreaga suprafaţă a localităţii.
“Suntem în stadiu avansat cu elaborarea documentaţiei şi obţinerea vizelor necesare predării sistemului pe care l-am realizat cu fonduri europene către ADI Apa Vâlcea. Asociaţia din care facem parte are în subordine operatorul regional Apavil SA, societate care derulează un amplu plan de dezvoltare finanţat cu bani europeni. Cu cât reuşim mai repede atingerea acestui obiectiv, cu atât mai bine şi pentru noi, administraţia publică locală, pentru că nu vom mai avea presiunea gestionării cu resurse proprii a acestui sistem. Am convingerea că, în cel mai scurt timp posibil de la predarea lui în administrarea Apavil, vom beneficia şi de extinderea infrastructurii pe întreaga suprafaţă locuită a comunei”, ne-a declarat edilul.

Modernizarea căminului cultural va desăvârşi o bijuterie de centru civic

"Suntem în stadiu avansat cu elaborarea documentaţiei şi obţinerea vizelor necesare predării sistemului pe care l-am realizat cu fonduri europene către ADI Apa Vâlcea. Asociaţia din care facem parte are în subordine operatorul regional Apavil SA, societate care derulează un amplu plan de dezvoltare finanţat cu bani europeni.", Gheorghe MELENTE, primarul comunei Drăgoeşti

Al doilea obiectiv pe termen scurt îl reprezintă obţinerea finanţării europene pentru proiectul de reabilitare şi modernizare a căminului cultural din centrul comunei, singurul obiectiv ce ar mai fi de pus la punct din centrul civic al localităţii, unul cu care puţine alte administraţii locale din judeţ se pot mândri.
De asemenea, Gheorghe Melente precizează că vor continua şi lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere, atât a reţelei locale, cât şi a celei din administrarea Consiliului Judeţean, DJ 678 Budeşti – limită cu judeţul Olt, arteră care străbate longitudinal şi comuna Drăgoeşti. Primăria va asfalta în curând drumuri de interes local, precum la Ancuţoiu, la Gheorghe Văcăroiu, la Tănase, la Stăvaru, la Ciubuc, la Pripor, drumul de la bloc, cel din spatele sediului primăriei, la Ungureanu, de la Maidan către spital şi o uliţă din satul Buciumeni. “În ce priveşte drumul judeţean 678, foarte curând vor demara lucrările efective. De exemplu, cei de la CEZ au terminat de efectuat măsurătorile. Cred că şi procedurile de achiziţie penstru stabilirea executantului sunt în stadiu avansat, din ce am înţeles de la Consiliul Judeţean Vâlcea. În timpul proiectării, am insistat să merg personal pe teren cu proiectantul, să-i arăt fiecare zonă cu probleme a arterei, unde se impun podeţe şi astfel de lucrări. Specialistul a fost ireproşabil, din punctul nostru de vedere, a notat absolut toate observaţiile noastre pe hartă, înainte de elaborarea proiectului final”, a mai spus Gheorghe Melente.
Reabilitarea DJ 678 Budeşti – limita cu judeţul Olt a fost trecută pe lista de priorităţi a CJ Vâlcea de accesare a finanţărilor prin POR 2014-2020.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...