Administraţie

Anchetele penale şi orgoliile consilierilor locali menţin haosul la Primăria Bujoreni

Proaspăt ales primar, Gheorghe Udubae nu are desemnat de Consiliul Local un viceprimar şi nici nu poate angaja momentan funcţionari pe posturile vacante

Haosul persistă, din păcate, în activitatea Primăriei Bujoreni chiar dacă a trecut mai bine de o lună şi jumătate de la alegerile locale. Proaspăt ales primar, Gheorghe Udubae s-a văzut nevoit să reamenajeze biroul de edil într-o altă încăpere decât cea obişnuită pentru că acolo nu putea intra permanent în timpul programului, iar camera este oricum ticsită cu documente din care procurorii se pot “aproviziona” oricând pentru complexele dosare aflate în cercetare şi care-i vizează pe fostul primar Alexandru Roşu, unii angajaţi ai primăriei şi un număr impresionant de consilieri locali. Colac peste pupăză, până la închiderea ediţiei, nu am putut consemna nici completarea echipei de conducere a administraţiei locale, fărâmiţarea politică şi orgoliile exacerbate din Consiliul Local făcând imposibilă desemnarea unui viceprimar.

Modificarea organigramei, amânată până la viitoarea şedinţă ordinară

“M-am gândit să formulez un proiect de amendament al Legii 215 prin care să fie posibilă alegerea a cinci viceprimari la Bujoreni. Cred că doar aşa vor fi mulţumiţi toţi. Acum, dincolo de glumă, situaţia nu este deloc una normală, pentru că, încercând să completăm cât mai repede echipa de conducere, am consumat deja şedinţa ordinară aferentă lunii iulie. Acum avem nevoie de modificarea organigramei, având multe posturi vitale neacoperite din cauza problemelor anterioare (cercetări penale – n.r.) şi nu o putem dezbate şi aproba în şedinţa extraordinară pe care o convocăm zilele următoare tot în ideea de a rezolva situaţia viceprimarului. Şi puţinii salariaţi pe care ne bizuim în aceste condiţii sunt exasperaţi, pentru că nu ştiu dacă îşi pot încasa salariile în lipsa unui contabil, spre exemplu. Eu nu am putut realiza nici măcar un audit, ca să vedem cât mai limpede de unde pornim. Cea mai mare parte din documente sunt ridicate de procurori şi pentru fiecare în parte trebuiesc făcute copii după ce depui o cerere. Am reuşit doar estimativ să verificăm gradul de încasare a impozitelor şi taxelor locale, undeva la 40%, ceea ce mi se pare inadmisibil pentru o comună cu buget anual de peste 4 milioane de lei, cu foarte mulţi locuitori având venituri considerabile şi societăţi comerciale cu activitate constantă. În altă ordine de idei, discuţia privind mutarea sediului primăriei a fost una pornită dintr-o preocupare cât se poate de serioasă, nu dintr-un moft al cuiva. Actualul amplasament prezintă o serie de inconveniente. Este pusă în pericol siguranţa celor care vin să oficieze cununii civile, spre exemplu, spaţiul pentru parcare fiind foarte mic. De asemenea, clădirea necesită modernizare şi dotare cu facilităţi şi instalaţii la standardele actuale”, ne-a declarat Gheorghe Udubae.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...