Economic

Constantin Rădulescu: “Ministerul Fondurilor Europene a dat undă verde pentru proiectele CET cu finanţare nerambursabilă!”

Consiliul Judeţean Vâlcea pregăteşte noi proiecte în vederea accesării de fonduri nerambursabile prin “Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020”, pentru modernizarea CET Govora

Ca o continuare a proiectului “Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislaţia de mediu şi creşterii eficienţei energetice”, finalizat la 20 iunie 2016, Consiliul Judeţean Vâlcea are în program realizarea de investiţii complementare în sectorul termoficării, respectiv o centrală electrică de cogenerare, de înaltă eficienţă, pe biomasă şi reabilitarea şi modernizarea celor de 3,25 km din circuitul primar de termoficare care nu au putut fi cuprinşi în proiecul iniţial.
De altfel, acesta este şi angajamentul pe care Consiliul Judeţean şi l-a luat faţă de finanţatorii proiectului abia finalizat, pentru ca întreg sistemul de termoficare urbană la nivelul municipiului reşedinţă de judeţ să fie adus la standardele dorite, Primăriei Râmnicu Vâlcea revenindu-i sarcina de a reabilita şi moderniza circuitul secundar de termoficare şi punctele termice.
“Prioritatea noastră este să rezolvăm problemele vâlcenilor, atrăgând cât se poate de multe fonduri de la Uniunea Europeană. Aşadar, Consiliul Judeţean Vâlcea va continua să investească în acest domeniu, pentru că ne dorim ca râmnicenii să beneficieze de un serviciu de termoficare de calitate, la un preţ cât mai mic. Deoarece îmi doresc ca lucrurile să se mişte într-un ritm alert, am dispus deja pregătirea noilor proiecte cu care să accesăm fonduri din Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, iar eu voi urmări îndeaproape realizarea cadrului instituţional cu S.C. CET Govora S.A. şi cu Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea (partenerii noştri în aceste proiecte), astfel încât, sperăm noi, până la sfârşitul anului 2016 să şi depunem primul proiect”, a declarat Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

"Prioritatea noastră este să rezolvăm problemele vâlcenilor, atrăgând cât se poate de multe fonduri de la Uniunea Europeană. Aşadar, Consiliul Judeţean Vâlcea va continua să investească în acest domeniu, pentru că ne dorim ca râmnicenii să beneficieze de un serviciu de termoficare de calitate, la un preţ cât mai mic!", Constantin Rădulescu, preşedintele CJ Vâlcea

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...