Sport

Ţintar bun pentru Craiova şi Vâlcea

Cele două reprezentante ale Olteniei în Liga Naţională feminină de handbal au avut parte de o tragere la sorţi favorabilă pentru startul noului campionat

Managerul clubului HCM Râmnicu Vâlcea, Marian Joiţa, este mulţumit de programul aparent lejer din startul campionatului. „Pot să zic că sunt mulţumit de tragerea la sorţi, am avut mână bună. Jocurile sunt echilibrate, avem intercalate meciuri mai grele cu meciuri mai puţin dificile. Sper să debutăm cu o victorie pe teren propriu, cu U Cluj, apoi mergem la Buzău. Toate meciurile sunt dificile şi trebuie tratate ca atare. Urmează o perioadă grea pentru echipă, de încărcătură fizică, apoi cea de jocuri amicale, unde avem parafate trei turnee, la Ploieşti (10-12 august), Craiova (19-21 august) şi Cluj (24-26 august). Vrem să mai luăm câteva jocuri între aceste turnee, ne dorim cât mai multe amicale, pentru omogenizarea lotului, au fost schimbări majore în vara aceasta. Va fi un sezon foarte dificil, niciun joc nu va fi uşor, toate cele trei echipe nou promovate s-au întărit mult. Ca obiectiv, sperăm într-o clasare mult mai bună faţă de cea din sezonul anterior”, a spus managerul Marian Joiţa.
SCM Craiova este şi ea favorită în jocul din prima etapă, la Cisnădie, cu Măgura. Echipa pregătită de Bogdan Burcea a reuşit o serie de achiziţii importante şi pare favorită pentru locul 2 şi calificarea în cupele europene. SCM Craiova va avea primul joc acasă în etapa a II-a, pe 18 septembrie, cu CSM Bistriţa. Cele două echipe oltene, Craiova şi Vâlcea se vor întâlni în meci direct în ultima etapă a turului, programată pe 15 ianuarie 2017.
Noua ediţie a Ligii Naţionale va aduna la start 14 echipe şi se va juca sistem normal, tur-retur, fără play-off şi play-out. Prima etapă este programată pe 11 septembrie.

Craiu şi Stoicănescu au revenit la antrenamentele HCM-ului

Cele două medaliate cu bronz la Campionatul Mondial de tineret din Rusia, Flori Craiu şi Hermina Stoicănescu, au revenit de marţi la antrenamentele echipei HCM Râmnicu Vâlcea. Cele două handbaliste de la HCM Râmnicu Vâlcea, extrema Stoicănescu şi pivotul Craiu au participat, alături de naţionala de tineret, la medalia de bronz cucerită săptămâna trecută, în Rusia. În finala mică, disputată vineri, România a câştigat cu 26-25 meciul cu Germania. Craiu a marcat trei goluri în finala mică, iar Stoicănescu a marcat 2 goluri.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...