Sport

Fotbal, Liga I, Pandurii Târgu Jiu – CS U Craiova

Fierbe Oltenia: Pandurii contra Craiova, la startul Ligii 1

Prima etapă aduce vineri, 22 iulie, de la ora 21.00, la Severin, derby-ul Olteniei, dintre Pandurii Târgu Jiu şi CS U Craiova

Prima etapă a Ligii I programează vineri, 22 iulie, de la ora 21.00, în direct la Digi Sport 1, înfruntarea celor două echipe oltene, Pandurii Târgu Jiu şi CS U Craiova, un meci care se anunţă deschis oricărui rezultat.
În această vară, Pandurii s-au despărţit de 11 jucători importanţi, anume Săpunaru, Răduţ, Nicoară, Wellington, Ropotan, Vasco Fernandes, Ciucur, Mingote, Antal, Erico şi Droppa, dar şi de antrenorul Edi Iordănescu. Totuşi, gorjenii au reuşit să efectueze şi transferuri, iar Voiculeţ, Herea, Ortega şi Obodo au semnat cu echipa lui Petre Grigoraş. Marele plus pare a fi păstrarea lui Hora, deşi gorjenii au anunţat că sunt dispuşi să îl cedeze pentru o sumă de transfer convenabilă. ”CS U Craiova este cea mai iubită echipă din zonă. Începutul de campionat include adversari extrem de redutabili, gândul nostru este să începem cu dreptul, este foarte important, după o perioadă în care s-au pierdut foarte mulţi jucători. Nu este uşor să schimbi 7-8 jucători importanţi, dar cei care au venit au experienţă şi valoare, singurul impediment e că nu sunt 100% din punct de vedere fizic”, a spus tehnicianul gorjenilor, Petre Grigoraş.
Craiova vine şi ea cu un nou antrenor, Gigi Mulţescu şi-a păstrat în mare măsură lotul din stagiunea precedentă, astfel că are avantajul omogenităţii. CS U a pierdut doar patru jucători importanţi, pe Iliev, Straton, Achim sau Herghelgiu şi i-a adus pe Calancea, Briceag şi Rambe. Craiova a putut aduce doar jucători liberi de contract, pentru că are interdicţie de transferuri până în iarnă. „Este un început greu pentru noi. Acum mă felicit că am avut adversari atât de puternici în turneul din Austria, ne-au ajutat să creştem în valoare. Întâlnim Pandurii şi Astra, campioana en-titre, în primele trei etape. Trebuie să ridicăm nivelul pregătirii, astfel încât să ajungem în vârf de formă cât mai repede. Ar fi fost probabil mai bine dacă am fi întâlnit în primele etape adversari mai facili, astfel încât să putem creşte de la meci la meci. Nu mă voi baza pe noroc, ci pe munca noastră”, a declarat şi Gheorghe Mulţescu.
Altfel, ambele echipe aşteaptă cu înfrigurare inaugurarea noilor stadioane din localitate, prognozate pentru finalul acestui an. Până atunci, Pandurii este în exil la Severin, iar Craiova joacă pe ”Extensiv”.

”Pandurii, singurul club care se autofinanţează”

Pandurii au şanse destul de mici să repete performanţa din sezonul trecut, pentru că situaţia financiară le dă în continuare bătăi de cap. „De la începutul anului ne autofinanţăm, nu ştiu dacă mai e o echipă în România care se autofinanţează în totalitate. Pentru noi e o performanţă să rămânem în picioare, situaţia e delicată. Vorbim de alte condiţii şi nu e corect să ne raportăm la ce a fost anul trecut”, a spus preşedintele Pandurilor, Narcis Răducan.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...