Sport

Fotbal, Liga a II-a, CSM Rm.Vâlcea

21 de echipe din cele 22 au depus la FRF cerere de înscriere la Liga a II-a!

Singura care a abdicat deocamdată este Petrolul. Berceni, Baia Mare, Bacău şi Pâncota sunt şi ele în colaps şi au şanse mici să continue, deşi s-au înscris

Nu mai puţin de 21 de cluburi din cele 22 care aveau dreptul, s-au înscris până la termenul limită de 15 iulie, la Federaţia Română de Fotbal, pentru a lua startul la viitoarea ediţie a Ligii a II-a.

Alte trei cluburi retrogradate din Liga a II-a sezonul trecut, Suceava, Tărlungeni şi Reşiţa şi-au depus şi ele dosarul, în eventualitatea în care apar locuri libere, pentru a se completa seria de 22 echipe. Cum a apărut deja un loc liber, Foresta Suceava, cea mai bine clasată dintre cele trei, va continua cu siguranţă la Liga a II-a. Dacă vor mai apărea alte locuri şi va fi acceptată la Liga a II-a, Metalul Reşiţa (FOTO) se va muta la Ştefăneşti, unde antrenor va fi Laurenţiu Tudor. Până vineri, FRF va valida înscrierile din partea cluburilor şi rămâne de văzut dacă se va mai retrage cineva, având posibilitatea să meargă la Liga a III-a. Apoi, dosarele intră în Comitetul Executiv al FRF, după care, o retragere a uneia dintre echipe este sinonimă cu retrogradarea la judeţ!
Dintre cluburile care aveau dreptul de înscriere, singura absentă a fost Petrolul Ploieşti, formaţie care este în faliment şi a retrogradat din Liga I.
Totuşi, deşi s-au înscris la FRF, cluburi precum Baia Mare, Bacău, Berceni şi Pâncota au situaţii disperate şi şanse minime să continue. Baia Mare, Berceni şi Pâncota nu s-au reunit nici până acum, în cazul ultimelor două luându-se în calcul mutarea în alte localităţi. Încă un loc liber ar putea apărea la Liga a II-a, dacă retrogradata ACS Poli Timişoara va rămâne în Liga I, în locul defunctei Rapid. Oficialii FRF intenţionează în aceste zile să discute cu cluburile cu probleme, pentru a lămuri cu câte echipe se va lua startul în sezonul viitor. Lunea viitoare, de la ora 12,00, este programată tragerea la sorţi, dar şi o şedinţă tematică cu echipele care s-au înscris, deşi par să nu poată nici măcar începe competiţia.
Liga a II-a trebuie să înceapă la 30 iulie, însă, dacă numărul echipelor se va reduce, startul se va da amâna până pe 6 august. Începând cu sezonul 2016-2017, cluburile din Liga 2 au obligativitatea de a avea în teren pe toată durata jocului, trei jucători Under 21.
În mod logic, Liga a II-a se îndreaptă spre o singură serie cu doar 18 echipe, al cărui start va avea loc pe 6 august. Federaţia nu a anunţat deocamdată nimic oficial şi aşteaptă mai întâi validarea înscrierilor.

Liga a II-a, echipe înscrise:
ACS Poli Timişoara (?), Dunărea Călăraşi, Dacia Unirea Brăila, FC Academica Clinceni, UTA Bătrâna Doamnă, Chindia Târgovişte, CS Mioveni, CS Baloteşti, CSM Râmnicu Vâlcea, Olimpia Satu Mare, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Juventus Bucureşti, CS Afumaţi, ASU Poli Timişoara, Luceafărul Oradea, FC Braşov, Farul Constanţa, FCM Baia Mare (?), SC Bacău (?), ACS Berceni (?), Şoimii Pâncota (?).

Cereri de înscriere pe locuri libere, în ordinea clasării:
Foresta Suceava (automat admisă), Unirea Tărlungeni, Metalul Reşiţa

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...