Politică

Cristian Buican îi solicită noului ministru de la transporturi drum expres între Vâlcea şi autostrada Sibiu-Piteşti

Schimbarea de săptămâna trecută a responsabilului guvernamental de la Transporturi l-a determinat pe deputatul Cristian Buican să îi transmită noului ministru, Petru Sorin Buşe, o adresă prin care să îi solicite să susţină, atât în demersurile instituţionale, cât şi public, realizarea unui drum expres între municipiul Râmnicu-Vâlcea şi viitorul traseu al autostrăzii Sibiu-Piteşti. Demersul preşedintelui PNL Vâlcea vine să completeze seria demersurilor instituţionale iniţiate de acesta în vederea susţinerii grăbirii construirii tronsonului de autostradă Sibiu-Piteşti şi implicit conectarea municipiului Râmnicu-Vâlcea prin intermediul unui drum expres la traseul stabilit prin studiul de fezabilitate.

Momentul ales de parlamentarul liberal vâlcean pentru transmiterea acestei adrese a ţinut cont atât de schimbarea ministrului de la Transporturi, cât şi de faptul că în această perioadă se lucrează intens la finalizarea studiului de fezabilitate pentru traseul autostrăzii Sibiu-Piteşti. În opinia deputatului Cristian Buican, finalizarea studiului de fezabilitate al autostrăzii ar trebui să cuprindă şi documentaţia pentru legătura cu municipiul Râmnicu-Vâlcea, la nivel de drum expres, ceea ce ar reprezenta un avantaj competitiv important pentru judeţul Vâlcea în decizia investitorilor de a alege acest judeţ.

Ţinând cont că în materie de infrastructură rutieră de mare viteză, priorităţile naţionale sunt tronsoanele de autostradă Sibiu-Piteşti şi Craiova-Piteşti, deputatul Cristian Buican a mai solicitat şi analizarea posibilităţii realizării unei legături la nivel de drum expres între municipiul Drăgăşani şi viitorul traseu al autostrăzii Craiova-Piteşti.

Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, este de părere că realizarea legăturilor dintre cele două municipii ale judeţului Vâlcea la nivel de drum expres cu viitoarele trasee ale autostrăzilor Sibiu-Piteşti şi Craiova-Piteşti, în acelaşi timp cu realizarea fizică a celor două autostrăzi, ar asigura judeţului Vâlcea şansa unei dezvoltări durabile coerente şi competitive.

​„I-am transmis domnului Petru Sorin Buşe, noul ministru al Transporturilor, o adresă prin care îi solicit să susţină realizarea unor legături rutiere la nivel de drum expres între cele două municipii din judeţul Vâlcea şi viitoarele trasee ale autostrăzilor Sibiu-Piteşti, respectiv Craiova-Piteşti. I-am adus în atenţie faptul că avem deja o petiţie, semnată de peste 35.000 de vâlceni, care s-a bucurat de acordul de principiu al Preşedintelui României şi al Prim-Ministrului. Dacă vom reuşi să convingem autorităţile centrale să realizeze aceste legături rutiere în acelaşi timp cu construcţia celor două autostrăzi, judeţul Vâlcea va devenii unul dintre cele mai atractive pentru investitori. Susţin în continuare că avem nevoie de o abordare îndrăzneaţă în promovarea intereselor judeţului Vâlcea şi nu trebuie să ne pierdem în propuneri populiste, aşa cum văd că a început actuala conducere a Consiliului Judeţean. Dacă nu înţelegem că acesta este ultimul tren de dezvoltare a Vâlcii, vom rămâne în mediocritate”, a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...