Inedit

Agenţii de pariuri în barurile de la ţară

România e fără îndoială ţara paradoxurilor. Deşi nivelul de trai în zonele rurale nu este foarte mare, pentru mulţi săteni, de ceva vreme, sportul a devenit sursă de venit. Sau o modalitate de a pierde banii. Potenţialul l-au văzut operatorii de jocuri de noroc, care, mai nou, şi-au deschis agenţii de pariuri şi la ţară.
Comuna Frânceşti, aflată la câţiva zeci de kilometri de oraşul Râmnicu Vâlcea şi la doar o aruncătură de băţ de oraşul Băbeni, nu se poate mândri ca fiind una prea bogată. Anii de după Revoluţie au dus mult la degradarea clădirilor în care funcţionau instituţiile de cultură, astfel că pentru localnici, fie ei tineri sau bătrâni, alternative pentru petrecerea timpului liber, altele decât barurile şi crâşmele din localitate, nu prea există. Nu e de mirare că în localitate au apărut recent două agenţii de pariuri. „Frânceştiul este o comună cu tradiţie în fotbal. Este foarte iubit acest sport, începând de la copii până la cei mai în vârstă. Faptul că s-a câştigat a făcut reclamă din om în om, reclamă care e mai bună decât oricare alta, şi i-a determinat pe mulţi să vină şi să joace la pariuri”, spune un localnic, vecin cu una din cele două agenţii de pariuri deschise recent în Frânceşti.
Pentru autoritatea publică locală, faptul că în localitate s-au deschis astfel de agenţii nu pare să conteze foarte mult. Până la urmă, ceea ce contează este că operatorii respectivi plătesc taxele şi impozitele locale. „Este problema fiecăruia ce face cu veniturile pe care le are. Pe mine, personal, mă interesează partea de administraţie şi ceea ce vreau eu este ca în mandatul acesta să reuşesc să duc localitatea la nişte standarde cât de cât omeneşti. Faptul că sunt două agenţii de pariuri în localitate nu influenţează cu nimic bugetul local. Veniturile care vin sunt din taxe şi impozite anuale. Nu sunt altele”, spune Daniel Florin Paraschiv, noul primar din Frânceşti.
Agenţiile de pariuri funcţionează în baruri, iar clientela este variată. De la adolescenţi la cei mai vârstnici, pe toţi i-a prins febra pariurilor şi, cum de curând a fost Campionatul European de Fotbal, petrecerea timpului la agenţia de pariuri a devenit adevărată distracţie. ”A fost o perioadă destul de bună, chiar neaşteptat de bună. Cei care joacă la pariuri vin de obicei pe seară, după ce termină cu muncile agricole. Sunt 20-30 de clienţi zilnic, iar în zilele cu derby-uri sunt mult mai mulţi”, ne spune angajata unei agenţii.
Că e caniculă sau ploaie, nimic nu-i ţine departe pe pariorii înrăiţii Tentaţia banului uşor câştigat adună în agenţie oameni cât se poate de diferiţi. Cu toată sărăcia în care trăiesc, pariorii din Frânceşti se bucură că nu mai bat drumul de câţiva kilometri până la oraş, ca să-şi încerce norocul. “Este un lucru bun... O agenţie de pariuri e chiar binevenită. E distracţie şi.. mai şi câştigăm pe lângă. Se poate spune că e un loc de întâlnire şi pentru tineri şi pentru cei mai în vârstă. Eu chiar am rămas umit că sunt oameni în vârstă din comună care vin şi joacă”, spune un parior.
Potrivit statisticilor, în România funcţionează 3.700 de agenţii de pariuri, număr comparabil cu cel al farmaciilor, care ajunge la 5.000, după o estimare recentă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...