Economic

Compania Romsoft din Râmnicu Vâlcea a intrat în insolvenţă

Claudia Ursăţeanu, CEO şi proprietar al integratorului de IT Romsoft: “Pe 19 iulie ne aflăm soarta”

Compania Romsoft din Râmnicu Vâlcea, unul dintre cei mai mari integratori de soluţii IT&C de pe piaţa locală, care în anul 2012 atinsese un vârf al afacerilor de peste 15 mil. euro pe an, care se luptă în prezent să îşi continue activitatea după ce a intrat în insolvenţă în 2013, va afla peste două săptămâni dacă instanţa aprobă sau nu planul de reorganizare.
Compania Romsoft din Râmnicu Vâlcea, unul dintre cei mai mari integratori de soluţii IT&C de pe piaţa locală, nu a intrat în insolvenţă pe fondul litigiilor existente cu Intrarom - un producător de echipamente de comunicaţii activ şi pe piaţa soluţiilor IT&C - ci al unui litigiu cu o altă companie din Timişoara, au precizat reprezentanţii Intrarom.
„Litigiul dintre Intrarom şi Romsoft în legătură cu suma de 10,7 mil. lei nu reprezintă cauza intrării societăţii Romsoft în insolvenţă. La momentul introducerii de către Romsoft a cererii de intrare în insolvenţă, respectiv în data de 17.10.2013, între Intrarom şi Romsoft nu existau diferende sau litigii înregistrate pe rolul instanţelor judecătoreşti“, au declarat reprezentanţii Intrarom, care au adăugat şi că firma are de recuperat peste 12 mil. lei de la Romsoft. ”Intrarom deţine împotriva societăţii Romsoft SRL o creanţă certă, lichidă şi exigibilă în valoare de 12.159.331,45 lei, înscrisă în tabelul definitiv al creanţelor Romsoft SRL publicat în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă nr. 11953/16.06.2016.”
“Pe 19 iulie judecătorul trebuie să confirme sau să infirme planul de reorganizare. E greu de spus ce se va întâmpla. Sunt cu sufletul la gură“, a declarat Claudia Ursăţeanu (foto), CEO şi proprietar al firmei.
Romsoft a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 7,2 mil. lei, în scădere cu 42% faţă de anul precedent şi o pierdere netă de 6,6 mil. lei. În prezent, compania are datorii totale de 42,5 mil. lei, dar are de recuperat, pe de altă parte, şi o sumă de peste 17 mil. lei de la diferite companii.
Ursăţeanu afirmă că s-a luptat să ţină în viaţă compania şi că a refuzat să transfere businessul şi oamenii către o altă companie. „Eu am avut o determinare foarte mare să încerc să reorganizez compania.“

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...