Administraţie

Lucrările la Spitalul Judeţean Vâlcea nu vor fi afectate de decizia MDRAP

Consiliul Judeţean Vâlcea va obţine suportarea de la bugetul de stat a unei corecţii de 3.543.657,49 lei

Începând cu anul 2011, Consiliul Judeţean Vâlcea implementează proiectul „Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea” cu cofinanţare din cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013 (POR).
Deoarece, în documentaţia de atribuire întocmită pentru achiziţia lucrărilor, Consiliul Judeţean a impus participanţilor la licitaţie îndeplinirea unor condiţii (ca şi criterii de selecţie), respectiv - ANRE pentru ofertant; responsabil tehnic cu execuţia - atestat MDRT şi AC/ CQ - conform H.G. nr. 766/ 1997, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de Autoritate de Management pentru POR, considerând că judeţul Vâlcea a „restricţionat accesul operatorilor economici prin impunerea în documentaţia de atribuire a unor criterii de selecţie discriminatorii”, intenţionează să aplice judeţului Vâlcea o corecţie de 10% la valoarea contractului de lucrări.

Pentru a evita suportarea corecţiei din bugetul judeţului Vâlcea, Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, a transmis Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice un punct de vedere privind Nota de stabilire a corecţiei, urmând ca, în situaţia în care aceasta va fi aplicată, să întreprindă toate demersurile necesare pentru suportarea de la bugetul de stat a corecţiei de 3.543.657,49 lei.

„Toate criteriile de selecţie impuse de Consiliul Judeţean Vâlcea au fost conforme legislaţiei în vigoare, prin urmare, această corecţie trebuie recuperată de la bugetul de stat. În acest sens, am transmis la minister punctul nostru de vedere privind Nota de stabilire a corecţiei şi vom face toate demersurile necesare pentru suportarea de la bugetul de stat a sumei de 3.543.657,49 lei (2.846.258,71 lei + 697.398,78 lei TVA), care reprezintă valoarea corecţiei. Pentru noi este important să recuperăm sumele aferente corecţiilor, atât pentru că vorbim de valori semnificative (care ar împovăra bugetul judeţului), cât şi pentru a dovedi faptul că ne dorim ca implementarea proiectelor Consiliului Judeţean Vâlcea să se realizeze conform legii”, a declarat Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...