Ultima Oră

Decizie definitivă a Tribunalului Vâlcea: Mircia Gutău, validat în funcţia de primar al Râmnicului

Primarul Mircia Gutău va depune jurământul sâmbătă, 09 iulie 2017, de la ora 9.00, într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Local al Municipiului Râmnicu Vâlcea

Magistraţii Tribunalului Vâlcea au admis, miercuri, contestaţia lui Mircia Gutău faţă de decizia Judecătoriei Râmnicu Vâlcea de invalidare a alegerii sale în funcţia de primar al municipiului reşedinţă de judeţ, decizia fiind definitivă.

Mircia Gutău (PER) poate să depună jurământul în funcţia de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea după ce alegerea sa a fost validată, miercuri, de Tribunalul Vâlcea.

Iniţial, Judecătoria Râmnicu Vâlcea a dispus invalidarea alegerii lui Gutău în funcţia de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, pentru că nu ar fi ataşat la dosarul de candidatură hotărârea judecătorească definitivă prin care i s-a ridicat interdicţia exercitării dreptului de a fi ales. Candidatul PER a contestat decizia la Tribunalul Vâlcea, magistraţii instanţei superioare dându-i câştig de cauză. Printre cei care l-au apărat pe Gutău în instanţă a fost avocatul Gheorghe Piperea.

Soluţia pe scurt: “Admite apelul prin încheierea civilă validează alegerea domnului Gutău Mircia, candidat din partea PER, la alegerile locale din data de 5 iunie 2016, în funcţia de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea”.

Între timp, Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea s-a constituit fără ca primarul să depună jurământul, iar viceprimarul Eusebiu Veţeleanu (PER) a fost împuternicit să îndeplinească atribuţiile de primar.

Mircia Gutău a câştigat cu 41,86% din voturi alegerile pentru Primăria Râmnicu Vâlcea, unde a candidat din partea Partidului Ecologist din România. Pe locul doi s-a clasat deputatul Romeo Rădulescu, fost viceprimar în ultimul mandat al lui Gutău, care a obţinut doar 32,89% din voturi.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

07.07.2016 - 10:13Ioan:Curtea Constitutionala a Romaniei a declarat ieri ca primarii condamnati cu suspendare isi pierd mandatul

06.07.2016 - 16:48Boby:Domnule procuror ati validat functia de primar unui om care desfinteaza ADP lasand mana libera la cei de la PIETE PREST , acolo unde sunt implicati numai fosti politicieni valceni si chiar domnul nostru primar!

06.07.2016 - 13:26pajura:Bravo Mircia Gutau.Buican si camarila lui la groapa cu gunoi a istoriei.

Pagina 1 din 1 (3 comentarii din 3)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...