Actualitate

Disponibilizări colective la SC CET Govora SA

Vizaţi sunt în principal cei aflaţi în prag de pensionare, cei angajaţi pe pile şi cei care au dezvoltate afaceri personale

Aşa cum a anunţat la prima descindere la Vâlcea în calitate de administrator judiciar, Remus Borza a inceput sa taie în carne vie la CET Govora. Acesta a declarat săptămâna trecută că, în perioada imediat următoare, cel puţin 300 de angajaţi ai companiei vâlcene vor pleca acasă. „Vizăm concedierea a 300 de salariaţi, preponderent TESA. Am tăiat deja mai multe sporuri. Am făcut astfel o economie la fondul lunar de salarii de vreo două milioane de lei din 10 milioane, deci o economie de 20 la sută. Mai avem de discutat zilele de concediu, care sunt foarte multe, ajung pană la 42 de zile lucrătoare de concediu. Asta înseamnă vreo 70 de zile libere, cu sărbătorile legale, cu sâmbetele şi duminicile, ajungem la vreao 150 de zile libere, ceea ce evident că nu e echitabil”, a afirmat Borza.
Administratorul judiciar al CET Govora a avut mai multe runde de negocieri cu liderii de sindicat din societate, însă, în ciuda presiunilor, spune că nu va ceda în faţa sindicaliştilor, primii care vor fi trimişi acasă urmând să fie salariaţii angajaţi pe pile, cei cu abateri disciplinare, dar şi cei care şi-au deschis firme. Borza spune că a identificat peste 1.000 de angajaţi dintre cei 2.300 care ar avea anumite grade de rudenie între ei. „Vorbim de peste 1.000 de salariaţi, rude, soţi, soţii, copii, verişori, cumnaţi... Evident, sunt nişte criterii care, din punctul nostru de vedere, sunt juste, obiective. Vor pleca cu prioritate cei care mai au un an, doi până la pensie, vor pleca cei care au abateri disciplinare, cei care au avut evaluări necorespunzătoare în ultimii ani, cei care au firme, pentru că noi încurajăm antreprenoriatul şi dacă unii salariaţi ai noştri au dezvoltat în timp astfel de aptitudini, de comersanţi, de negustori, de ce să îi împiedicăm. Ţara are nevoie de cât mai mulţi patroni, de cât mai multe IMM-uri şi îi încurajăm în continuare să se ţină de afaceri”, a mai spus Borza.
Disponibilizaţii vor primi salarii compensatorii, însă Remus Borza a omis să precizeze care va fi cuantumul acestora. În prezent, CET Govora are un număr de 2.300 de angajaţi. Remus Borza a devenit administrator judiciar al societăţii vâlcene, aflată în administrarea Consiliului Judeţean Vâlcea, în luna mai a acestui an, după intrarea CET Govora în insolvenţă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...