Ultima Oră

Tensiunile continuă la secţia Faurecia de la Budeşti

După ce 150 de salariaţi au demisionat aproape simultan luna trecută, alte câteva zeci continuă să acuze în termeni duri abuzurile supervizorilor angajaţi de concern

“Săptămâna în Oltenia” semnala, printr-un articol publicat în 14 iunie a.c., faptul că secţia de producţie a concernului francez Faurecia deschisă recent în comuna Budeşti, vecină cu Râmnicul, se confruntă cu serioase tensiuni la nivelul angajaţilor. Sute de salariaţi acuză, majoritatea încă sub protecţia anonimatului de teama conducerii, abuzurile şi ameninţările la care sunt supuşi de către persoanele angajate de companie pentru recrutarea forţei de muncă şi susţin că au fost păcăliţi la semnarea contractului de muncă. Atunci au fost de acord cu un salariu minim pe economie plus bonuri de masă pentru un program normal de lucru, în realitate trezindu-se că sunt obligaţi să presteze frecvent ore suplimentare, de cele mai multe ori neplătite.

Deşi conducerea secţiei vâlcene tace chitic, se vorbşte deja de un număr de aproximativ 150 de persoane care au demisionat, mare parte în bloc, în condiţiile în care secţia are nevoie de aproximativ 600 de angajaţi, care să lucreze câte 200 în trei schimburi, pentru derularea normală a procesului de producţie. Din această cauză, cea mai importantă investiţie privată realizată în ultimii ani în Vâlcea riscă să aibă un impact minim asupra pieţei muncii din zonă.

Şi înainte, dar mai ales după publicarea articolului amintit, forumul site-ului saptamana.net a fost asaltat cu comentarii, cele mai multe postate de către muncitorii nemulţumiţi, dar şi câteva în apărarea companiei. Foarte multe sesizări au continuat să vină pe adresa redacţiei şi prin e-mail. “Am plecat pentru că am negociat pe un salariu minim pe economie, plus bonuri de masă, pentru un program de opt ore. La ce salarii sunt în zonă, am zis că este bine. Ne-am pomenit cu toţii trecuţi pe ture de 12 ore şi fără bani în plus, cu bonuri de masă date prin surprindere şi nu am mai suportat. Încercaţi să staţi 12 ore în picioare lângă o maşină de cusut, trăgând la maşină fără o greşeală. E infernal. Sunt 150 de oameni care şi-au dat demisia înaintea mea”, s-a plâns Florentina Ionescu, una dintre persoanele care au demisionat de la fabrica inaugurată în primăvara acestui an.

“Când au făcut un grup pe Facebook, au fost chemaţi la birou să şteargă postările, să nu vadă presa”

Majoritatea nemulţumiţilor se plâng de condiţiile inumane de lucru raportate la înţelegerea financiară iniţială, de abuzurile supervizorilor, numiţi pe pile şi nu angajaţi prin concurs de competenţă, şicanele continue menite a descuraja asocierea în structuri sindicale de apărare colectivă a drepturilor salariaţilor şi multe altele... “Au făcut în aşa fel încât oamenii să vină şi duminica la muncă! Pe minciuni de genul că se va da un bon de 50 lei. Unde e? Au mai lucrat oameni duminica şi nu au primit decât critici. Ba nu au făcut cât trebuia, ba nu cum trebuia. Aici ăştia mai mari ştiu decât să ameninţe cu referate, prin care scad 10, 15 la sută din salarii! Munceşti de frică, de teamă să nu îţi ia banii nici ăia daţi corect. Sunt oameni care au vechime de aproape trei ani şi au luat salariu mai mic decât cei care abia acum învaţă să coasă”, explică situaţia sa un demisionar de la Faurecia.

“Unii din conducerea Faurecia creează defecte, iar apoi spun că sunt de la client, banii care ar trebui să intre în conturile noastre reprezentând primele de calitate, respectiv producţie, vor intra în conturile lor pentru că respectivul defect nu există. În fluturaşul de salariu vezi impozitat de câte două ori un bon sau o zi de muncă. O colegă s-a dus să ceară explicaţie şi i-au zis că dacă te mai plimbi mult pe aici s-ar putea să te alegi cu un referat şi desfacerea contractului de muncă”, susţine o vâlceancă încă angajată a companiei. “Funcţiile se iau pe pile mari, supervizorii sunt fără şcoală şi, ca atare, nu ştiu să se poarte cu oamenii. Se dau interviuri pentru un post, dar postul e ocupat dinainte”, arată alta. “Când au făcut un grup pe Facebook, Faurecia, au fost chemaţi la birou să şteargă postările, să nu vadă presa”, scrie alt angajat, care a lucrat anterior şi la secţia companiei de la Tălmaciu, judeţul Sibiu. “Aşa zisul comitet de reprezentare al angajaţilor (în loc de sindicat, aşa cum spune legea), este manipulat, dat fiind faptul că oamenii care îl formează sunt corupţi cu câte o delegaţie în Franţa”, mai arată el.

“Infernal, cel puţin la coasere. Să stai numai în picioare lângă o maşină de cusut şi, dacă ai noroc, să mai fii şi înalt, te cocoşezi de tot pentru că maşinile au o anumită înălţime. Iar ca să monteze picioruşe de înălţare trebuie aprobări peste aprobări”, susţine alt angajat. “Gândiţi-vă că un supervizor la Faurecia Vâlcea ia salariu de 28 de milioane lei vechi şi unul de la birou 80 de milioane... Tot ce s-a spus până acum este adevărat! Am lucrat şi ştiu cum se comportă ei cu operatorii”, confirmă alt fost angajat.

"Confirm cu certitudine că, timp de şase săptămâni consecutive, intervenţia echipajelor noastre a fost solicitată de cel puţin 11 ori. Majoritatea intervenţiilor au vizat cazuri de ameţeli, dar au fost constatate şi alte simptome" - Dan Pădureanu, şeful Serviciului de Ambulanţă Vâlcea.

Apărătorii conducerii acuză slaba pregătire şi reaua credinţă a nemulţumiţilor

Are şi conducerea secţiei susţinătorii ei, drept dovadă comentariul postat de un cititor care pretinde iniţial că este personal TESA în cadrul Faurecia Budeşti, ca spre final să susţină că nu este angajat al acesteia. Una peste alta, cei care apără compania susţin că majoritatea protestatarilor sunt fie slab pregătiţi, fie de rea credinţă, obişnuiţi să tragă mâţa de coadă şi să primească salarii. “Am lucrat la Faurecia Vâlcea şi am demisionat acum două luni de zile. Muncitorii din coasere erau rugaţi să rămână peste program doar în cazul în care era nevoie, iar pentru acest lucru erau plătiţi suplimentar destul de bine (de multe ori s-a întâmplat ca un operator să ia mai mulţi bani ca mine) şi eram personal T.E.S.A. Nimeni nu vorbeşte de mormanele de material ce trebuie aruncat zilnic datorită greşelilor operatorilor din linii, sau despre profile plastice îndesate în toalete. Dacă operatorii au impresia că nu se cunoaşte faptul că îşi fac diverse din material... Doar că «burtoşii» mai trec cu vederea. Faurecia este singurul angajator care promovează tineri în funcţii importante şi oferă de lucru şi persoanelor peste 40 de ani, chiar şi fără experienţă. Dacă doriţi interviu cu o persoană care nu este angajat Faurecia, dar care să spună adevărul despre această companie, care oferă numai posibilităţi, sunt disponibil pentru a fi contactat”.

Intervenţia Ambulanţei, solicitată de 11 ori în şase săptămâni

Nu de puţine ori, din cauza condiţiilor grele de muncă şi a programului prelungit, a fost necesară chemarea ambulanţei pentru transportarea victimelor la spital. Situaţia este confirmată categoric de medicul Dan Pădureanu, managerul general al Serviciului de Ambulanţă al Judeţului (SAJ) Vâlcea. “Nu este problema noastră cauza tensiunilor sociale sau profesionale de acolo. Confirm cu certitudine că, timp de şase săptămâni consecutive, intervenţia echipajelor noastre a fost solicitată de cel puţin 11 ori. Nu am acum o situaţie exactă, pentru că sunt pe teren, dar putem verifica împreună mâine dimineaţă la birou. Majoritatea intervenţiilor au vizat cazuri de ameţeli, dar au fost constatate şi alte simptome”, ne-a declarat Dan Pădureanu, şeful SAJ Vâlcea.

Paradoxal, însă, în ciuda numeroaselor nemulţumiri exprimate cu privire la nerespectarea condiţiilor contractuale şi ale normelor de securitatea muncii, conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă Vâlcea susţine că pe adresa instituţiei nu a fost trimisă nicio sesizare. “În această situaţie, vă spun categoric, nu am absolut nicio sesizare, nici acum, când vorbim, nici venită din urmă. Procedural, noi suntem obligaţi să cercetăm astfel de sesizări şi să le dăm răspuns în 30 de zile. În ultimele 30 de zile, noi nu avem înregistrată nicio sesizare depusă de vreun lucrător de la Faurecia, vă asigur de asta cu toată responsabilitatea”, ne-a declarat Ion Tănăsoiu, inspector şef al ITM Vâlcea.

Indiferent cine se va dovedi că are dreptate până la urmă, se dovedeşte că seria de demisii în lanţ de la Faurecia a avut, în bună măsură, motive întemeiate.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

06.07.2016 - 01:21Ilie:Cine spune ca a lucrat 12 fara a fi plătit sa vina si cu dovezi. Faurecia a greşit ca a dat de lucru tuturor TRANTORILOR. eu in trei ani nu am avut o ora neplătită cum drq la voi nu vi se plătesc. In 3 ani nu am lucrat niciodat 12 ore. Mai exact se lucrează 10 ore cine vrea si se plăteşte destul de bine. Dar trântorii si Lenesii mereu au de comentat. Eu pot dovedi ca au fost plătite fiecare ora dar voi puteţi vorbii. Ce vi se pare asa greu sa staţi la o masina de cusut. Ce drq e asa greu? DUCEŢI-VĂ FRAŢILOR LA SPART DE BETOANE DACA NU VA CINVINE. DAIA ŢARA ASTA NU DA INAINTE. CA TOTI S-AU ÎNVĂŢAT SA STEA IN ******** SI SA LE VINA BANII. HUUUUU. Trantorilor staţi acasa faurecia si ţara nu are nevoie de astfel de specimene

06.07.2016 - 01:17slatineanu claudiu:in primul rand nu exista un pahar de apa rece si potabila si la cate mii de piese produce un operator pe luna daca faci un defect pa adio prema sfatu meu tineti bine de gainile care produc oua

06.07.2016 - 00:47Vladasel Ionut:Tin sa va multumesc ca ati adaugat si comentariul meu initial.

Inca sustin ce am spus. Regret doar ca nu am putut spune mai multe.

E greu sa fi operator in coasere? Raspunsul este DA.

Majoritatea angajatiilor sunt inca tineri, nu cunosc inca ce inseamna campul muncii, si mai ales coaserea.

Iata ca cele 8 ore de munca trecute in contract chiar asta sunt, si pusi in fata faptului implinit, cativa se plang, si devin fara voia lor agitatori. Tuturor le e greu sa stea in picioare, tuturor le e greu sa aiba raspundere asupra modului in care lucreaza, si asta ii deranjeaza. Dinnou, cu riscul de a deveni iritatant, pacat ca exista in sfarsit un angajator mare si serios pe piata muncii in Valcea. Persoanele care participa la un interviu, carora li se face inductie, carora li se explica ce au de facut, care fac training 2 saptamani, se trezesc dupa 3-4 luni ca ei nu mai suporta, aplecand tristi urechea la noii veniti carora li se pare prea greu.

06.07.2016 - 00:21roxana:Nu este adevarat nimic din ce se scrie ... bonurile de 50 de lei se dau salariile sunt cele promise... nimeni nu e obligat sa stea la ore suplimentare si mai mult de 10 ore nu sta nimeni cel putin de 9 luni de cand sunt nu am auzit sa se stea 12 ore !

06.07.2016 - 00:03Angajat:.Nu esti obligat sa stai la ore suplimentare insa se cer foarte multe deoarce nu s-a alocat numaru de angajati pe care trb sa ii aibe la ora asta. Toate orele suplimentare se platesc dublu. Dc se fac comentari prin anonimat... redactati toata prostia, toate uscaturile din aceea fabrica

Pagina 11 din 12 (5 comentarii din 56)

 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...