Sport

Fotbal, Liga I, CS U Craiova

Victorie mare contra Zenitului lui Lucescu

CS U Craiova a izbutit o victorie de răsunet în testul cu echipa antrenată de Mircea Lucescu, Zenit Sankt Petersburg, scor 2-0

Formaţia antrenată de Gigi Mulţescu s-a impus prin golurile marcate de Simon Măzărache (35) şi Hristo Zlatinski (51) în faţa echipei clasate pe locul al treilea în ediţia trecută de campionat în Rusia. Măzărache a deschis scorul în minutul 35, cu un şut din careu la colţul lung, în urma unei faze cursive, iar bulgarul Zlatinski a majorat avantajul Ştiinţei în debutul părţii secunde, din pasa aceluiaşi Măzărache. Două şuturi în bară a avut şi Zenit, care a fost lipsită de majoritatea vedetelor, printre care Hulk, transferat în China, Witsel, aflat cu Belgia la Euro, şi internaţionalii ruşi Smolnikov, Şatov, Kokorin sau Lodigyin. Mircea Lucescu a avut totuşi în teren câţiva jucători cunoscuţi, precum Garay, Criscito, Javi Garcia sau Kerzhakov. Portarul Calancea a fost de fiecare dată la post, a apărat bine, iar Universitatea a terminat jocul cu şase juniori pe teren.

Tehnicianul Gigi Mulţescu cere jucătorilor săi să nu se îmbete cu apă rece după această victorie. „A fost un meci de pregătire, din care trebuie să învăţăm. La finalul lui trebuie trase concluziile pentru a remedia greşelile. Îi mulţumesc lui Mircea Lucescu că a acceptat să-i fim parteneri şi astfel am putut să ne pregătim cu un adversar de un asemenea calibru. A fost un joc util pentru noi, ne-am forţat limitele. Ne-a fost un pic frică în primele minute, au venit peste noi cu valoare, putere şi forţă, dar apoi am echilibrat întâlnirea. Băieţii au simţit pulsul jocului, au văzut că se poate şi au reuşit multe lucruri bune. Dar până la urmă a fost un meci amical, nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece. Vreau să construim o echipă bună, să avem un joc solid, astfel încât să ne calificăm în play-off, iar din iarnă să ne întărim şi să atacăm locurile de sus”, a declarat Gigi Mulţescu.

CS U Craiova a fost învinsă în prima partidă din stagiul austriac de către echipa albaneză Teuta Durras, scor 2-1, apoi a remizat cu Salzburg, scor 0-0. Oltenii vor încheia stagiul de pregătire din Austria pe 8 iulie.

Echipa lui Mircea Lucescu inaugurează Arena din Bănie

CS U Craiova îşi va inaugura noul stadion într-un amical de gală cu ruşii de la Zenit St. Petersburg, echipa lui Mircea Lucescu. Detaliile au fost puse la punct în cantonamentul din Austria, unde cele două echipe s-au înfruntat într-un meci de pregătire pentru noul sezon. Singurul lucru care a mai rămas de definitivat este data la care se va juca meciul, din moment ce nu se ştie exact când va fi gata noua arenă din Bănie. Teoretic, stadionul ar trebui predat în luna noiembrie, acesta fiind termenul asumat de firma care se ocupă de construcţia stadionului ultramodern. Noul stadion din Bănie va avea cinci etaje şi peste 30.000 de locuri.

Craiova: Calancea (L. Popescu, 82) - Briceag (Vlădoiu, 87), Popov (Dumitraş, 46), Acka (Kay, 60), Vătăjelu - Madson (Mateiu, 46), Zlatinski (Manea, 82) - A. Ivan (R. Petre, 90), Bancu (Screciu, 67), Băluţă (Surugiu) - Măzărache (Jurj, 85).
Zenit I: Baburin - Criscito, Garay, Jovanovic, Salamatov - Zinkov, Jirkov, Dolgov, Rianzanţev - Bavin, Kirienko (Ivanov, 30). Zenit II: M. Kerjakov - S. Ivanov (Maxim Pronicev, 58), Neto, Zuev, Cernov - Javi Garcia, Moghileveţ, Mauricio - Al. Kerjakov, Djordjevic, Bogaev.

Zlatinski: “Vom da totul”

Hristo Zlatinski anunţă că va da totul pentru ca echipa sa să îşi atingă obiectivele. “Faptul că am marcat nu este foarte important pentru mine, ci modul în care a evoluat echipa. A fost o pregătire bună pentru campionat. Suntem la începutul pregătirii, mai avem multe lucruri de învăţat şi de pus la punct. Ne înţelegem bine cu antrenorul, iar toţi vom da totul pentru a ne atinge obiectivele. De la meci la meci trebuie să fim din ce în ce mai buni”, a declarat Zlatinski.

Testul cu Zilina a fost anulat

Sâmbătă, CS U Craiova trebuia să joace un test cu MKS Zilina (Slovacia, locul 5), dar meciul a fost anulat din cauza vremii nefavorabile. În locul jocului, staff-ul tehnic al Craiovei a condus o şedinţă de pregătire pe un teren adiacent. Gheorghe Mulţescu şi colaboratorii săi vor stabili dacă vor mai perfecta un joc-test. Ultimul meci de verificare se va disputa pe 7 iulie, adversarul nefiind încă stabilit.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...