Sport

Reunire în Zăvoi

Singura reprezentantă a Olteniei în Liga a II-a, CSM Rm. Vâlcea, s-a reunit luni dimineaţă, la Stadionul Municipal din Zăvoi, dar fără noutăţi spectaculoase

Noul antrenor principal, Jerry Gane, a susţinut luni primul antrenament la Vâlcea, acolo unde a anunţat că încearcă să creeze o echipă ofensivă. CSM va efectua pregătirea specifică la baza proprie, dar va merge şi într-un scurt cantonament, cel mai probabil la Măciuca, acolo unde patronii de la SC Damila deţin un stabiliment de patru stele, dotat cu toate facilităţile, dar şi un spa ultramodern, inaugurat recent.

Deocamdată, CSM nu a avut noutăţi foarte importante. La reunire au fost prezenţi trei jucători noi, toţi vâlceni, care însă sunt consideraţi în probe. Aceştia sunt Florian Pârvu (Turnu Măgurele), Grigore Ceapă (Şirineasa) şi Cosmin Marinaş (Flacăra Horezu). În plus, au venit şi juniorii sub contract cu clubul care au fost împrumutaţi ultima perioadă, precum Dozescu, A. Marin, Ov. Mihai, Sporea, dar şi nigerianul Konyeha. Rămâne de văzut dacă vreunul îl va convinge pe Gane că merită să fie păstrat în lot. Florin Costea s-a antrenat şi el, însă este în căutarea unei echipe din străinătate. Managerul CSM-ului, Lucian Munteanu, a discutat pe tot parcursul zilelor de luni şi marţi cu jucătorii din vechiul lot care sunt la final de contract. Dintre seniori, mai sunt sub contract doar Dumitraşcu şi Cucui.
Tehnicianul Jerry Gane a cerut ca până miercuri, când este programată vizita medicală la Craiova, să ştie pe ce jucători se mai bazează din vechiul lot. Au părăsit deja echipa, fiind la final de contract, portarul Fildan şi jucătorii I. Stoica (la Mioveni), Dâlbea (Hermannstadt), Neagoe (se pregăteşte cu Chindia), Voinea, Artean şi Trabalka, ultimii doi fiind la finalul împrumuturilor. În plus, Andrei Luduşan a primit acordul să se pregătească cu ASA Tg. Mureş, iar, în cazul în care va convinge acolo, se vor porni negocieri pentru transfer.


Nu este exclus însă ca lista plecărilor să se mărească, mai ales că CSM propune salarii mici, având un plafon salarial de maxim 3.000 lei. „Sunt bucuros că am ajuns aici, am fost dorit, vin cu drag să creăm o echipă frumoasă, care să aducă oamenii la stadion, să joace fotbal şi care să aducă rezultate bune. Îmi doresc să îmi cunosc jucătorii, să îi văd la antrenamente, apoi să vedem ce pot aduce, jucători care să aducă un plus de calitate şi experienţă. Din vechiul lot, sunt jucători care îşi termină contractele, care vor să rămână, aici e partea conducerii. Va fi o singură serie, să vedem câte se vor înscrie, un obiectiv realist ne putem fixa după perioada de pregătire”, a spus tehnicianul vâlcenilor, Jerry Gane.

Amicale cu Juventus şi Pandurii

Conducerea CSM-ului a programat primele două jocuri amicale ale verii. Astfel, primul test este programat pe 9 iulie, în Zăvoi, cu Juventus Bucureşti, care se află în aceste zile în cantonament la Băile Govora. Cel de-al doilea test este stabilit pe 16 iulie, tot la Vâlcea, cu Pandurii Târgu Jiu, echipă calificată în cupele europene. CSM şi Pandurii s-au mai întâlnit într-un test şi în iarnă, când gorjenii s-au impus cu 1-0, după un meci foarte spectaculos. Cu siguranţă, CSM va juca un amical în această vară şi cu Şirineasa, nou-promovată în Liga a III-a.

Adi Albinaru: “Am avut mare noroc să scap teafăr!”

Operat la coloana cervicală în urmă cu o lună, directorul sportiv al echipei CSM Râmnicu Vâlcea, Adrian Albinaru (35 ani), a fost şi el prezent la reunire.
Albinaru a povestit cum numai printr-o minune a rămas în viaţă, după accidentarea nefericită produsă în timp ce juca pentru Viitorul Dăeşti, în penultima etapă a Superligii Vâlcea, contra Coziei Călimăneşti, când a rămas inert pe gazon. “A fost acea accidentare, cel care m-a lovit nu a făcut-o intenţionat, mai mult s-a ferit şi a ţinut cotul la nivelul capului. Eu m-am lovit de cotul lui, nu a avut forţă să îmi provoace mari leziuni, dar, datorită faptului că am avut circa trei accidente cu maşina, cred că am fost mai sensibil şi s-a produs accidentul. Operaţia a decurs cu succes, mă simt foarte bine, timpul de recuperare este între 2 şi 4 luni, am stat trei săptămâni în repaus total, acum stau cu un guler cervical toată această lună. Ca activitate fizică, mi s-a recomandat să o reiau după şase luni, voi juca din nou, dar pe un post care nu implică aşa multe contacte fizice, poate mijlocaş lateral. Doctorii de la Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni mi-au spus că, în cazuri similare cu al meu, 90% decedează la locul accidentului, 8% rămân cu sechele şi doar 2% se recuperează complet. Mă consider foarte norocos!”

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...