Administraţie

Râmnicu Vâlcea are, din nou, primar interimar

Municipiul Râmnicu Vâlcea este sortit să fie condus de primari interimari. După ce Judecătoria Râmnicu Vâlcea a decis să invalideze mandatul primarului ales, Mircia Gutău, consilierii locali, întruniţi în prima şedinţă duminică, 26 iunie, l-au desemnat pe Eusebiu Veţeleanu să preia conducerea executivă a Primăriei municipiului.
Noul Consiliu Local al Râmnicului s-a întrunit duminică, 26 iunie, în prima şedinţă. După validarea consilierilor municipali, aleşii râmnicenilor i-au votat pe cei doi viceprimari, ambii de la Partidul Ecologist Român, Eusebiu Veţeleanu şi Carmen Preda. Apoi, Veţeleanu a fost ales primar interimar şi social-democratul Vasile Cocoş a devenit viceprimar interimar, astfel că la Râmnicu Vâlcea continuă perioada de trei ani de interimat, după condamnarea pentru fapte de corupţie a fostului edil ales acum patru ani, Emilian Frâncu. Noii viceprimari ai Râmnicului sunt însă optimişti că situaţia va intra pe făgaşul normal în câteva zile, iar Mircia Gutău va fi instalat primar. „E nevoie de un om care să poată semna actele din primărie pentru că la ora aceasta este un pic de vid. Începem munca repede. Sunt convins că acest interimat nu va dura mult, doar câteva zile. Nu am niciun fel de emoţie că domnul Mircia Gutău va rămâne invalidat şi sunt convins că în câteva zile va reveni în scaunul de primar care i se cuvine de drept”, spune Eusebiu Veţeleanu, primar interimar Râmnicu Vâlcea. Vicele interimar, Vasile Cocoş, spune că nu se simte nicio diferenţă faţă de ceeea ce a fost până acum, dar că e convins că situaţia se va schimba repede. „Nu se va simţi nicio schimbare. Ne vom intra în ritm cu toţii, atât eu, cât şi domnul Veţeleanu, suntem obişnuiţi. Pe Carmen Preda o vom lua alături să lucrăm împreună, astfel că eu cred că nu se va simţi nicio distorsiune în organizarea şi funcţionarea Primăriei. Avem o majoritate confortabilă, 16 consilieri din 23, şi sperăm să nu mai fie perioade şi şedinţe tensionate şi să adoptăm cele mai bune şi eficiente hotărâri pentru buna funcţionare a localităţii”, a afirmat Vasile Cocoş.
Prezent la şedinţă, Mircia Gutău a declarat şi el că este convins că în zilele viitoare o să se rezolve contestaţia pe care o va depune la Judecătoria Râmnicului şi o să fie validat ca primar. „Sunt convins că în următoarele zile se va valida mandatul de primar. Am încredere în cei de la Tribunal că vor valida acest mandat, pentru că există toate documentele necesare pentru a candida. Eu îi felicit pe cei aleşi. Alianţa a funcţionat perfect, ceea ce ne dă speranţe că şi la judeţ va funcţiona la fel de bine, în aşa fel încât în municipiul Râmnicu Vâlcea, cât şi în judeţul Vâlcea, să nu mai fie interimate, să nu mai existe acea luptă în consiliul local că ai voturi sau nu ai voturi. Este o majoritate stabilă, foarte confortabilă şi eu îmi doresc să intrăm cât mai repede în priză, în aşa fel încât, obiectivele principale pe care le-am declarat şi anume deschiderea Căii lui Traian, finalizarea modernizării parcului din Zăvoi, cât şi deschiderea urgentă a ştrandului să fie făcute în termen foarte scurt”, a precizat primarul ales.
Mircia Gutău urmează să afle săptămâna aceasta dacă va fi sau nu validat primar al Râmnicului. Acesta, prin intermediul avocatului său, a declarat că va depune miercuri contestaţie împotriva deciziei Judecătoriei Râmnicu Vâlcea de a-i invalida mandatul, magistraţii Tribunalului Vâlcea urmând să judece cauza în termen de 24 de ore de la depunerea acesteia. În cazul în care aceasta o să fie respinsă, în termen de 90 de zile se vor organiza noi alegeri pentru ocuparea funcţiei de primar al municipiului.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...