Administraţie

Primarul Cîrstina, la al cincilea mandat în fruntea comunităţii din Orleşti

Constantin Cîrstina, primarul ales al comunei Orleşti a depus jurământul marţi, 28 iunie, în faţa a zeci de locuitori ai comunei, invitaţi de onoare la acest eveniment important pentru viaţa cotidiană a localităţii – validarea noului consiliu local şi învestirea primarului. Primarul a dorit astfel să le mulţumească locuitorilor din comună care l-au susţinut şi care l-au motivat să candideze pentru al cincilea mandat de primar al localităţii. „Mulţi au observat că la Primăria Orleşti, faţă de celelalte localităţi, cetăţeanul este principalul nostru susţinător, atât financiar, cât şi moral. Sunt mândru că sunt primarul dumneavoastră şi sunt mândru că au fost atâtea realizări în celelalte mandate anterioare. Printr-un efort susţinut, am reuşit să aducem în localitatea noastră investitori. După cum aţi observat, în vechiul spaţiu al fostului CAP îşi desfăşoară activitatea patru firme mari. Am reuşit, de asemenea, să aducem în localitate încă un investitor, care va crea multe locuri de muncă în fostul complex industrial, cum îi zicem noi. Ajunsese o ruină şi în două-trei luni s-a schimbat mult la faţă. Gândiţi-vă numai la taxele şi impozitele locale pe care Primăria Orleşti le va încasa direct de la aceşti investitori şi care se vor resfrânge indirect asupra dumneavoastră prin investiţiile pe care le vom realiza. Este o muncă nevăzută a consiliului local şi a primarului şi sunt mândru că am reuşit ca prin aceste investiţii în infrastructură, gaz metan, canalizare, apă, drumuri etc, să aducem investitori, să creăm locuri de muncă şi astfel o parte dintre rudele, copiii voştri vor lucra aici şi nu mai sunt nevoiţi să plece de pe teritoriul comunei Orleşti. Am observat chiar astăzi că au început să vină şi la Orleşti microbuze cu muncitori, aşa cum se întâmplă în oraşele mari din judeţ. Mulţumesc pentru acest lucru vechiului consiliu local, care m-a sprijinit în aprobarea proiectelor de hotărâre, concesionare, închiriere şi tot ceea ce a fost necesar pentru atragerea acestor investiţii. Îmi doresc ca şi în următorii ani, împreună cu noul consiliu local, să aşez localitatea Orleşti între cele mai dezvoltate localităţi rurale din Vâlcea. Indicatorii economici plasează şi acum Orleştiul printre localităţile cele mai dezvoltate din zona Drăgăşani, dar vreau mai mult”, a spus primarul. Şedinţa de constituire a noului consiliu local al comunei Orleşti a fost deschisă de Nicoleta Dumitrescu, reprezentantul Prefecturii Vâlcea. După ce a dat citire hotărârii Judecătoriei Drăgăşani de validare a noilor aleşi din Orleşti, aceasta l-a invitat pe decanul de vârstă al consilierilor să preia conducerea lucrărilor. Asistenţi ai preşedintelui au fost desemnaţi cei mai tineri consilieri. După acest moment, s-au constituit grupurile de consilieri locali şi au fost aleşi membrii comisiei de validare, care a examinat legalitatea alegerii fiecărui consilier. Validarea s-a făcut în ordinea alfabetică, prin votul deschis al majorităţii consilierilor prezenţi la şedinţă.
După aceasta, s-a trecut la depunerea jurământului de către cei 11 consilieri, pe formaţiuni politice, având următoarea componenţă: PNL – 6 consilieri, PSD – 4 consilieri, ALDE – un consilier. Între timp, primarul ales Constantin Cîrstina a depus şi el jurământul şi astfel a fost instalat în funcţia de primar al comunei. Următorul pas a fost alegerea viceprimarului prin vot secret dintre consilierii validaţi. În urma voturilor secrete, în funcţia de viceprimar al comunei Orleşti a fost ales, cu 10 voturi din 10, Gheorghe Popescu, cel care a fost şi până acum viceprimar.
La sfârşitul şedinţei de constituire a noului Consiliu Local Orleşti a luat cuvântul primarul, Constantin Cârstina, care a ţinut să mulţumească locuitorilor din comună pentru încrederea acordată, felicitând totodată noii consilieri locali.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...