Sport

Fotbal, Liga a III-a

CS Şirineasa, singura noutate din Oltenia în al treilea eşalon

Campioana Vâlcii, CS Şirineasa, a promovat în premieră în Liga a III-a şi este singura noutate din Oltenia la acest nivel

După cinci ani de pauză, judeţul Vâlcea are din nou o reprezentantă în Liga a III-a, după performanţa celor de la CS Şirineasa. După ce, săptămâna trecută, câştigase prima manşă a ”barajului” cu Tractorul, 4-1 pe teren propriu, Şirineasa (Vâlcea) a pierdut returul de la Cetate (Dolj), scor 1-3, obţinând promovarea. Atacantul vâlcenilor, Grigore Ceapă a deschis scorul pentru vâlceni chiar din primele secunde al jocului, iar soarta promovării părea tranşată. Nu a fost aşa, pentru că doljenii au făcut un meci bun, iar vâlcenii au tremurat serios pentru promovare. Echipa lui Dorel Stoica a egalat prin Jilcu, în minutul 23, iar la pauză s-a intrat la egalitate, scor 1-1. Tractorul a preluat avantajul din minutul 65, când Boboescu a transformat un penalty. Gazdele au reaprins lupta din minutul 77, după golul lui Dodoacă. Tractorul a mai avut o bară pe final şi putea duce meciul în prelungiri, dar vâlcenii au rezistat şi la final au declanşat fiesta. Celelalte echipe din Oltenia prezente la baraj au clacat. După 1-1 în tur pe teren propriu, Recolta Stoicăneşti (Olt) a cedat clar în retur, la Piteşti, 1-4 cu FC Argeş 1953. Gilortul Târgu Cărbuneşti (Gorj) părea în cărţi după ce pierduse turul în deplasare, 0-1 la Sibiu cu Hermannstadt, dar a fost spulberată în returul de pe teren propriu, scor 1-5! Pandurii Cerneţi (Mehedinţi) nici măcar nu s-a mai prezentat la retur, după ce cedase în tur acasă, 1-6 cu CSM Reşiţa.

Tavi Iordache: ”O promovare muncită, meritată!”

La primul sezon ca antrenor principal, antrenorul Octavian Iordache a reuşit să promoveze cu CS Şirineasa în Liga a III-a şi va continua la echipă. ”A fost greu, dar frumos, ne-am dorit cu toţii promovarea, băieţii au dat totul, s-au dăruit şi am avut şi sprijin, 200 de suporteri. O promovare muncită, meritată, pentru Şirineasa, pentru Vâlcea. Suntem fericiţi, bucuroşi, a fost un an greu, am realizat o frumoasă promovare, este o bucurie de nedescris. Am luptat şi am reuşit, după câţiva ani, să avem încă o echipă la Liga a III-a. Promovarea a fost cea mai frumoasă experienţă posibilă, a fost un an perfect pentru noi, o împlinire mare sufletească, îi felicit pe băieţi, e meritul lor, eu sunt pe locul doi, am încercat să ajut cât am putut. M-am maturizat mult în acest an, am învăţat enorm, eu am multe de demonstrat, rămân simplu, muncesc, sper să aducem cât mai multe satisfacţii şi să reprezentăm cu onoare Vâlcea în Liga a III-a”, ne-a declarat Octavian Iordache.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...