Sport

Handbal feminin, Liga Naţională

Craiova şi Vâlcea schimbă liniile

Cele două echipe oltene din Liga Naţională, SCM Craiova şi HCM Râmnicu Vâlcea continuă campania de transferuri şi se axează pe straniere

SCM Craiova continuă în forţă campania de achiziţii pentru sezonul viitor, unul în care pare principala candidată la titlul de vicecampioană, pentru că titlul pare deja acontat de deţinătoarea Ligii Campionilor, CSM Bucureşti. Clubul din Bănie a anunţat sâmbătă încă două noi transferuri, cele ale sârboaicei Jelena Trifunovic (Zagnos SK) şi ucrainencei Yaroslava Burlachenko (Ardesen). Cele două handbaliste au activat în ultimul sezon în campionatul Turciei. Interul stânga Trifunovic (24 ani) are deja un trecut important, după ce a activat şi la două formaţii de Liga Campionilor, la Podravka Koprivnica şi Buducnost Podgorica (sezonul 2012-2013). Pivotul Burlachenko (24 ani) este deja familiarizată cu Liga Naţională, după ce a evoluat timp de trei ani la Galaţi, în perioada 2012-2015. SCM Craiova va avea în sezonul următor o cu totul altă faţă după ce a efectuat nu mai puţin de 7 achiziţii în această perioadă. Au mai ajuns în Bănie Valentina Ardean, Iulia Dumanska (ambele de la HCM Baia Mare), Zeljka Nikolic (Ringkobing), Cristina Zamfir (Corona Braşov) şi Jelena Markovic (Achenheim).
HCM Râmnicu Vâlcea s-a orientat şi ea tot spre străinătate. După aducerea pivotului Nicoleta Safta (21 ani) de la Sebeş, Vâlcea a mai anunţat zilele trecute încă trei transferuri. Astfel, centrul Maria Gavrilă (21 ani), ultima dată la Craiova, a semnat şi ea pentru doi ani cu Vâlcea. ”Pentru mine, acum, important este să joc, să prind din nou forma mea de altădată, să îmi reînvie curajul, siguranţa acţiunilor mele, trebuie să mă integrez în noua familie. Acum este şi timpul meu, aşa simt eu că toate relele s-au dus şi cred că noul meu antrenor, Constantin Ştefan, mă va pune în valoare. Din primele discuţii, mi-am dat seama că performanţa este cuvântul de ordine, iar eu nu pot decât să mă bucur, şi mie îmi place să muncesc, să arăt ce pot. Am simţit că sunt gânduri mari la Vâlcea, că în sezonul viitor se doreşte un loc în cupele europene şi cred că fetele au valoare şi experienţă să viseze la asta, le voi ajuta şi eu În plus, chiar şi oferta financiară mi-a demonstrat că şi conducerea clubului mă apreciază bine”, a declarat Maria Gavrilă. Ulterior, HCM a mai adus o tunisiancă şi o braziliancă. Tunisianca Ines Khouildi (31 ani), care evoluează pe postul de inter stânga şi a evoluat ultima dată în Norvegia, la Molde, a semnat şi ea pentru doi ani cu HCM. Componentă a naţionalei Tunisiei, Khouildi a trecut şi pe la MTK Budapesta, dar a participat şi la mai multe campionate mondiale. Pivotul Elaine Gomes Barbosa (24 ani), componentă a naţionalei Braziliei, a semnat şi ea un contract valabil pe un an, după ce, ultima oară a evoluat în Danemarca, la Nykøbing Falster. Cu siguranţă, campania de transferuri va continua pentru Vâlcea, managerul Marian Joiţa insistând pentru aducerea unui portar şi a unui inter.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...