Actualitate

Invalidarea lui Gutău, pretext de chiul de la constituirea CL Râmnicu Vâlcea

Aleşii PSD, PER şi PNL au lipsit de la prima şedinţă, prefectul Radu Renga convocând alta de Ziua Drapelului, duminică, 26 iunie

Convocată prin ordin al prefectului, şedinţa de constituire a noului Consiliul Local (CL) Râmnicu Vâlcea programată joi, 23 iunie, la ora 18.00, nu a mai avut loc. Prefectul Radu Renga şi subprefectul Aurora Gherghina au constatat lipsa cvorumului (minim 16 aleşi din totalul de 23), la întrunire fiind prezenţi doar trei aleşi locali ai ALDE: Remus Grigorescu, Eduard Vîrlan şi Ionuţ Nuică. Conform legii, a fost convocată o nouă şedinţă de constituire duminică, 26 iunie (de Ziua Drapelului Naţional), de la ora 12.00.

Absenţa reprezentanţilor PSD (8), PER (8) şi PNL (4) poate fi explicată de invalidarea de către Judecătoria Râmnicu Vâlcea a mandatului de primar ales în 5 iunie a.c. a lui Mircia Gutău, care ar fi trebuit să depună jurământul în faţa noului consiliu. Liderii politici vâlceni au preferat încă o dată jocul de interese şi specularea timpului câştigat pentru negocieri de culise în defavoarea interesului comunităţii. Adică se aşteaptă şedinţa de constituire a Consiliului Judeţean Vâlcea programată sâmbătă, 25 iunie, de la ora 9.00. Până se lămuresc lucrurile, vechiul consiliu local rămâne în atribuţii.
Situaţia de la Râmnicu Vâlcea nu este singulară, nici şedinţele programate tot joi de la Băbeni şi Malaia neputându-se ţine din cauza lipsei aleşilor. Şi acestea au fost reprogramate tot pentru duminică, zi în care ar trebui să aibă loc şi prima şedinţă, cea de constituire, la Consiliul Local Călimăneşti.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...