Sport

Fotbal, internaţional

Sorin Andrei Popescu s-a bătut la promovare în Germania, cu Trier

Fostul portar al CSM Râmnicu Vâlcea, Sorin Andrei Popescu, a trăit sezonul trecut prima experienţă în străinătate, în ligile inferioare din Germania.
Aflat de un an în Germania, portarul Sorin Andrei Popescu (31 ani) a evoluat pentru prima parte a sezonului trecut la SVN Zweibrucken (Oberliga-Liga a V-a), iar din iarnă a ajuns la Trier (Regional Liga- Liga a IV-a). ”Din februarie sunt la Eintracht Trier, echipă care s-a bătut la promovare în Regional Liga Sudwest. Eu şi cu un american venit de la LA Galaxy, am fost singurii străini din echipă. Nu am reuşit să promovăm, dar am câştigat Cupa pe regiunea noastră. Mai am un an de contract şi sper să stau cât mai mult în Germania, deoarece aici eşti liniştit şi te poţi concentra pe fotbal, lucru mai greu de făcut în zilele noastre la noi în ţară”.

Condiţii de lux în Liga a IV-a germană

Goalkeeper-ul spune că nivelul şi condiţiile din Germania sunt mult peste cele din ţară. ”Multă lume, când aude de Liga a IV-a în Germania, crede că este amatorism, dar nu este aşa, sunt echipe care sunt complet profesioniste şi unele mai mici care sunt semi-profesioniste. La mine la echipă, la Trier, am condiţii pe care nu le-am avut nici în Liga I la noi, cu nocturnă, terenuri de antrenament foarte bune, facilităţi ca abonament la sală, maşină de serviciu, ghete de la sponsorul tehnic al clubului. Atenţia asupra echipelor din partea spectatorilor este destul de mare, acasă avem regulat 2500-3000 spectatori, dar sunt alte formaţii care au acasă peste 10.000 oameni, mai mereu. Nivelul de joc este destul de bun, mulţi jucători tineri provin de la echipele mari şi alţi jucători care nu mai au loc în ligi superioare”, povesteşte Sorin Popescu.

CSM trebuie sprijinită mai mult de către municipalitate

Portarul originar din Horezu - Vâlcea speră ca CSM să aibă un sezon următor mult mai bun decât cel precedent. ”Am ţinut legătura cu foştii mei colegi de la CSM, îmi pare rău că nu s-a reuşit promovarea, era un culoar destul de bun anul acesta. Regret nespus şi că echipa a pierdut o persoană cu un suflet foarte mare, cum a fost Bogdan Medrea, dar şi fostul jucător Gabriel Rizea. Sper ca noua municipalitate să se implice mai mult în ajutarea echipei”.
Fost internaţional de juniori şi tineret, Sorin Popescu a apărat cu succes în perioada 2010-2012 şi în Liga 1, la Sportul Studenţesc, până ce a suferit o accidentare gravă la umăr.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...