Ultima Oră

Zeci de percheziţii în Vâlcea, Bucureşti şi alte patru judeţe în domeniul construcţiilor

Descinderi într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul construcţiilor şi materialelor de construcţii, serviciilor de pază şi consultanţă cu un prejudiciu de peste 20.000.000 lei

Joi dimineaţă, poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, au efectuat 40 de percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi pe raza judeţelor Vâlcea, Olt, Giurgiu, Buzău şi Ilfov, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul construcţiilor şi materialelor de construcţii, serviciilor de pază şi consultanţă. 38 de persoane vor fi conduse la audieri.

Din cercetări a reieşit că cei în cauză ar fi creat un mecanism de fraudare a bugetului de stat având la bază înregistrarea în documentele de evidenţă contabilă şi declararea fiscală a unor achiziţii fictive în domeniul construcţiilor şi materialelor de construcţii, serviciilor de pază şi consultanţă, urmărind sustragerea de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin diminuarea bazei impozabile şi deducerea frauduloasă a taxei pe valoare adăugată.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 20.000.000 de lei.

Persoanele vizate urmează a fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 4.

Actiunea beneficiază de suportul de specialitate al Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia Operaţiuni Speciale.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...