Actualitate

Investiţie în pericol: Demisii în masă la Faurecia

Cea mai importantă investiţie privată realizată în ultimii ani în judeţul Vâlcea, secţia de producţie a companiei Faurecia, construită în parcul industrial Budeşti, riscă să aibă un impact minim asupra pieţei muncii din zonă.

În afară de faptul că secţia nu a reuşit să găsească numărul de personal necesar pentru derularea procesului de producţie în 3 schimburi, aproximativ 200 de persoane şi-au depus demisia de la fabrica din Budeşti, ca urmare a condiţiilor aspre de muncă la care au fost supuse.


”Am plecat pentru că am negociat pe un salariu minium pe economie, plus bonuri de masă, pentru un program de opt ore. La ce salarii sunt în zonă, am zis că este bine. Ne-am pomenit cu toţii trecuţi pe ture de 12 ore şi fără bani în plus, cu bonuri de masă date prin surprindere şi nu am mai suportat. Încercaţi să staţi 12 ore în picioare lângă o maşină de cusut, trăgând la maşină fară o greşeală. E infernal. Sunt 150 de oameni care şi-au dat demisia înaintea mea”, s-a plâns Florentina Ionescu, una dintre persoanele care au demisionat de la fabrica inaugurată în primăvara acestui an.

Seria de demisii în lanţ de la Faurecia pune şi mai mult în pericol nivelul de trai al locuitorilor din Vâlcea, în contextul în care cele mai multe firme menţinute sub umbrela autorităţilor de stat au intrat în insolvenţă, iar nivelul anemic al investiţiilor transformă Vâlcea în cel mai slab dezvoltat judeţ al regiunii Sud-Vest Oltenia,

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

15.06.2016 - 21:33Un român:Munca a peste 180-190 de ore pe luna este sclavie chiar şi atunci când orele suplimentare sunt plătite. Oamenii au dreptul la viata şi la libertatea de a alege (cine vrea poate avea 2 joburi, dar trebuie sa fie alegerea lui nu constrâns de cineva). Românii sunt de vină ca s-au dus afara sa arăte că pot muncii mult, bine şi pe bani puţini, apoi au venit în ţară sa facă acelaşi lucru pentru firmele transnaţionale.

Dacă este adevărată ştirea ca au demisionat din cauza sclaviei (program de 12 ore), tot respectul din partea mea, şi sper să-şi găsească un job decent cât mai curând.

15.06.2016 - 21:13zan zan:Numai cei ce sunt leneşi nu reuşesc sa se adapteze.cred ca este cea mai serioasa firma din valcea

15.06.2016 - 20:13Bogdan:Si eu am lucrat acolo inainte de a se infiinta fabrica de la Budesti si pot spune ca e multa sefie...te trezesti din senin cu cate un copil mai mare cu 1-2 ani ca tine si iti spune ca e sef. Fara facultate,fara bac,tu esti sef? De salarii nu mai zic ca e teapa. Daca dai minimul pe economie,de ce incluzi si bonurile? Programul de 8 ore la mine s-a respectat la inceput dar pe viitor deja erai obligat sa faci 10 ore. Pacat,ca pentru Valcea ar fi buna o firma din asta dar daca suntem condusi numai de minti stralucite...

15.06.2016 - 18:27Cristi:Hoti, hoti si iar hoti. Pe unde te duci nu gasesti decat hoti impreuna cu guvernantii care isi bat joc de populatie cu acest salariu minim pe economie. Guvernantii trebuiau sa primeasca salariul minim pe economie. Cand populatia o ducea bine atunci o duceau si ei bine. Ceu care fura sa ramana fara maini ca la arabi.

15.06.2016 - 18:05lica:Infernal la faurecia cel putin la coadere sa stai numai in picioare langa o masina de cusut si daca ai noroc sa mai fi inalt te cocosezi de tot pt ca masinile au o anumita inaltime laa cate se ridica iar ca sa monteze picioruse de inaltare trebuie aprobări peste aprobări si cel ma de ******** lucru sunt bocanci aia cu bombeu de fier parca am lucra pe santier cu fiare de zeci de kg ce sami cada pe picior acu sau ata de la masina firarai dracu de hoti ca asa are parte jud nostru numai de hoti si de tepari

Pagina 9 din 11 (5 comentarii din 52)

 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...