Actualitate

Investiţie în pericol: Demisii în masă la Faurecia

Cea mai importantă investiţie privată realizată în ultimii ani în judeţul Vâlcea, secţia de producţie a companiei Faurecia, construită în parcul industrial Budeşti, riscă să aibă un impact minim asupra pieţei muncii din zonă.

În afară de faptul că secţia nu a reuşit să găsească numărul de personal necesar pentru derularea procesului de producţie în 3 schimburi, aproximativ 200 de persoane şi-au depus demisia de la fabrica din Budeşti, ca urmare a condiţiilor aspre de muncă la care au fost supuse.


”Am plecat pentru că am negociat pe un salariu minium pe economie, plus bonuri de masă, pentru un program de opt ore. La ce salarii sunt în zonă, am zis că este bine. Ne-am pomenit cu toţii trecuţi pe ture de 12 ore şi fără bani în plus, cu bonuri de masă date prin surprindere şi nu am mai suportat. Încercaţi să staţi 12 ore în picioare lângă o maşină de cusut, trăgând la maşină fară o greşeală. E infernal. Sunt 150 de oameni care şi-au dat demisia înaintea mea”, s-a plâns Florentina Ionescu, una dintre persoanele care au demisionat de la fabrica inaugurată în primăvara acestui an.

Seria de demisii în lanţ de la Faurecia pune şi mai mult în pericol nivelul de trai al locuitorilor din Vâlcea, în contextul în care cele mai multe firme menţinute sub umbrela autorităţilor de stat au intrat în insolvenţă, iar nivelul anemic al investiţiilor transformă Vâlcea în cel mai slab dezvoltat judeţ al regiunii Sud-Vest Oltenia,

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

16.06.2016 - 04:57gheorghe:Faceti-va un sindicat! Aveti curaj si scapati de sclavie!

16.06.2016 - 03:17Qwert:Intai, invatati sa scrieti, apoi sa ii faceti pe ceilalti analfabeti! Daca aveati putina scoala ajungeati si voi mai departe si puteati sa fiti promovati! FAURECIA nu tine pe nimeni cu forta acolo, va puteti duce si la ANNABELLA pe minim si fara nici o prima! Chestia ca nu se platesc orele suplimentare si ca pt duminica nu se da bon (de 50 lei) e o minciuna! Intodeauna au fost corecti la salarii si daca s-a gresit s-a facut recalcul. Probabil ca multi dintre voi inca mai lucrati acolo si nu stiti cum sa defaimati numele companiei! RUSINE!

16.06.2016 - 01:26Sclavul:Daca vrei sa simti pe pielea ta cum au trait evreii in lagarele naziste,angajaza-te la Faurecia!

16.06.2016 - 01:20Maria:Faurecia este iadul pe pamant,imaginati-va cum e sa stai 10-12 ore intr-un picior,incaltat cu bocanci cu fier in ei de plesneste carnea de pe degetele picioarelor,sa fi jignit si tratat ca un detinut in puscarie.Si nu ar putea fi altfel cand functiile se iau pe pile mari,supervizorii sint fara scoala si ca atare nu stiu sa se poarte cu oamenii,se dau interviuri pentru un post dar postul e ocupat dinainte.Totul functioneaza doar pe pile,analfabetii sunt sefi iar toti ceilanti sunt muncitori necalificati,indiferent de perioada lucrata sau de studii.Marea majoritate a sefilor abia au terminat un liceu,cei cu studii superioare sunt muncitori necalificati.

16.06.2016 - 01:17demisia:munca in regim de lohn intr-o tara fara o legislatie serioasa a muncii inseamna sclavagism. In Franta nu le merge.

Pagina 7 din 11 (5 comentarii din 52)

 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...