Actualitate

Investiţie în pericol: Demisii în masă la Faurecia

Cea mai importantă investiţie privată realizată în ultimii ani în judeţul Vâlcea, secţia de producţie a companiei Faurecia, construită în parcul industrial Budeşti, riscă să aibă un impact minim asupra pieţei muncii din zonă.

În afară de faptul că secţia nu a reuşit să găsească numărul de personal necesar pentru derularea procesului de producţie în 3 schimburi, aproximativ 200 de persoane şi-au depus demisia de la fabrica din Budeşti, ca urmare a condiţiilor aspre de muncă la care au fost supuse.


”Am plecat pentru că am negociat pe un salariu minium pe economie, plus bonuri de masă, pentru un program de opt ore. La ce salarii sunt în zonă, am zis că este bine. Ne-am pomenit cu toţii trecuţi pe ture de 12 ore şi fără bani în plus, cu bonuri de masă date prin surprindere şi nu am mai suportat. Încercaţi să staţi 12 ore în picioare lângă o maşină de cusut, trăgând la maşină fară o greşeală. E infernal. Sunt 150 de oameni care şi-au dat demisia înaintea mea”, s-a plâns Florentina Ionescu, una dintre persoanele care au demisionat de la fabrica inaugurată în primăvara acestui an.

Seria de demisii în lanţ de la Faurecia pune şi mai mult în pericol nivelul de trai al locuitorilor din Vâlcea, în contextul în care cele mai multe firme menţinute sub umbrela autorităţilor de stat au intrat în insolvenţă, iar nivelul anemic al investiţiilor transformă Vâlcea în cel mai slab dezvoltat judeţ al regiunii Sud-Vest Oltenia,

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

17.06.2016 - 12:21triplu x:Asta e o prostie eu lucrez acolo si nue asa cum se scrie pe fb cel mai mult am stat 10 ore si nu ca am fost obligati si ca am vrut noi adevarul e stres dar nu-e cum se scrie pe fb lumea a plecat si din cauza transportului finca ganditiva vin oameni de la ocnele mari etc cu ce ajung la program ? daca nu au masini personale

17.06.2016 - 00:08Anonim:Deci o concluzie din comentarii trebuie sa tăcem din gura sa înghiţim sa lucram 12h sa nu ne cerem drepturile angajat talmaciu.????te lauzi ca lucrezi de 9anii ai uitat de ore din banca bonuri real în loc de banii suplimenatre

16.06.2016 - 21:20Angajat talmaciu:Angajat Sibiu eu nu am jignit pe nimeni dreptul la opinie are toata lumea si nu sunt un analfabet cum zici tu invata sa respecti semenul tau asa analfabet cum il numesti tu daca ai lucrat acolo sti destul de bine ca anumite comentarii nu sunt adevarate si hai sa ne respectam nu sa ne jignim cum faci tu un pic de respect cred ca meritam toti .Apropo cati ani ai lucrat poate ne cunoastem.

16.06.2016 - 21:16Triple X:Si inca una... A auzit cineva pana acum de Saptamana in Oltenia? Oare de ce? Nu va dati seama cine castiga? Ei! Orice vizualizare si comentariu ii umplu de bani! Aaaaa stai ca-i bine ca pe urma ii distrugem si pe ei, sa moara si capra lor dupa ce se ingrasa!

16.06.2016 - 21:09Triple X:3 intrebari! Daca imi raspundeti sunteti tari - oare faptul ca suntem pe antepenultimul loc in Europa in cea ce priveste productivitatea muncii nu are legatura cu salariile? De ce de 25 de ani ne scaldam in mocirla asta numita Romania si nu dam deloc inainte? In biblie spune inainte sa vezi barna din ochii vecinului vezi mai intai paiul din ochii tai! Inainte de a schimba pe altcineva, oare nu tb sa ne schimbam noi? Inainte sa cerem bani nu ar trebui sa mai si muncim pt banii pe care-i cereti! Cati dintre voi ati muncit pe dincolo? Intradevar se castiga mai mult, dar se si munceste de 10 ori mai mult, exact in conditiile descrise de voi si nu auzi vreun roman plangandu-se! Avem talentul de a distruge ceva ce merge bine doar pt simplul fapt ca ne uitam mai mult la capra vecinului decat la a noastra!

Pagina 3 din 11 (5 comentarii din 52)

 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...