Actualitate

Investiţie în pericol: Demisii în masă la Faurecia

Cea mai importantă investiţie privată realizată în ultimii ani în judeţul Vâlcea, secţia de producţie a companiei Faurecia, construită în parcul industrial Budeşti, riscă să aibă un impact minim asupra pieţei muncii din zonă.

În afară de faptul că secţia nu a reuşit să găsească numărul de personal necesar pentru derularea procesului de producţie în 3 schimburi, aproximativ 200 de persoane şi-au depus demisia de la fabrica din Budeşti, ca urmare a condiţiilor aspre de muncă la care au fost supuse.


”Am plecat pentru că am negociat pe un salariu minium pe economie, plus bonuri de masă, pentru un program de opt ore. La ce salarii sunt în zonă, am zis că este bine. Ne-am pomenit cu toţii trecuţi pe ture de 12 ore şi fără bani în plus, cu bonuri de masă date prin surprindere şi nu am mai suportat. Încercaţi să staţi 12 ore în picioare lângă o maşină de cusut, trăgând la maşină fară o greşeală. E infernal. Sunt 150 de oameni care şi-au dat demisia înaintea mea”, s-a plâns Florentina Ionescu, una dintre persoanele care au demisionat de la fabrica inaugurată în primăvara acestui an.

Seria de demisii în lanţ de la Faurecia pune şi mai mult în pericol nivelul de trai al locuitorilor din Vâlcea, în contextul în care cele mai multe firme menţinute sub umbrela autorităţilor de stat au intrat în insolvenţă, iar nivelul anemic al investiţiilor transformă Vâlcea în cel mai slab dezvoltat judeţ al regiunii Sud-Vest Oltenia,

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

17.06.2016 - 21:17Anonim:Nişte prostii. Lucrez acolo de un an şi jumătate, şi sunt foarte mulţumită. Salariul nu e extraordinar, dar e dat la timp. La fel şi bonurile, şi plata orelor suplimentare. Şefii sunt şi buni şi rai. Depinde de om. E mai bine la Faurecia, decât în multe alte părţi din Rm. Valcea.

17.06.2016 - 20:15Petre:Ce spuneti despre aceste lucruri doamna Andreea

17.06.2016 - 20:11Eu cineva:Cei care fac recrutarile sunt nepregatiti.in felul acesta se angajeaza sefi nepregatiti.Nu incercati sa va asumsti niste contracte daca nu sunteti siguri ca aveti suficienta forta de munca .De aici apar toate aceste probleme.Draga domnule Director 10 cusatori nu pot face cat 100.Va doresc succes.Atentie la recrutari.

17.06.2016 - 19:54Ioana:Majoritatea angajatilor din Rm Valcea sunt nemultumiti de salarii .Si ei fac ore suplimentare si nu sunt platiti,dar sunt respectati de sefii lor.Dragi sefi de la Faurecia incercati sa intelegeti oamenii cu care lucrati si ajutatii pt ca impreuna sa ajungeti la performanta.

17.06.2016 - 14:33un om:dar despre programu care sa facut de la ora 6.30 pana la ora 15.00 nu spune nimeni ? ca intri la 6.30 dar tot la 15.30 pleci pentru ca stai o jumatate de ora pana reusesti sa iesi din curtea firmei? ca stai la coada pentru ca nu au avut gandirea de a face parcarea pentru toata lumea,despre supervizori care se cred mai mari ca sefii ,car vin si tipa la angajati si de fiecare data ii trimit acasa de parca ei te-au angajat ? Multe lucruri nu se stiu nici macar la birouri ! Fiecare face ce vrea acolo ,Noi nu avem nevoie de sefii peste sefii,vrem oameni care stiu sa comunice si sa vorbeasca cu angajati , de ce nu se zic nimic despre faptul ca stau in spatele tau cu cronometru cand nu au ce face? in asa hal am ajuns,bataie de joc a omului, de ce nu se zice ca iti ofera un tricou de schimb pe an iar daca ceri pentru ca nu mai este bun ,nu ti se ofera ,te duci la birou si ceri informati si te trateaza ca pe un caine !!

Pagina 2 din 11 (5 comentarii din 52)

 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...