Politică

CJ Olt va fi condus de social-democratul Marius Oprescu

În Comitetul Executiv Naţional al social-democraţilor s-a hotărât că el va fi secondat de un vicepreşedinte de la PSD şi unul de la ALDE

Preşedintele executiv al PSD Olt, Marius Oprescu, va fi viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean Olt, iar deputatul Virgil Delureanu va fi vicepreşedinte, un al doilea vicepreşedinte provenind din rândurile consilierilor judeţeni ai ALDE, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu.

Acesta a adăugat că social-democraţii vor colabora cu reprezentanţii ALDE şi UNPR în Consiliul Judeţean (CJ) Olt şi pe una dintre funcţiile de vicepreşedinţi ai forului va fi ales un consilier judeţean de la ALDE, chiar dacă PSD are majoritate, respectiv 19 mandate din 33.


Marius Oprescu este vicepreşedinte al CJ Olt începând din 2012 şi a fost primul pe lista PSD pentru Consiliul Judeţean. Oprescu a fost şi şeful de campanie al PSD la nivel judeţean.
Virgil Delureanu este deputat începând din decembrie 2012, după ce anterior a fost câteva luni subprefect al judeţului şi a condus, timp de mai mulţi ani, o direcţie din cadrul Consiliului Judeţean Olt.
“În Comitetul Executiv Naţional de ieri au fost validaţi toţi cei propuşi pentru funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinte ai consiliilor judeţene.(...) Validarea lui Marius Oprescu în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Olt şi a lui Virgil Delureanu în cea de vicepreşedinte al CJ Olt. (...) PSD va lucra împreună cu aliaţii noştri, cu ALDE, cu UNPR. Pentru că ALDE are cel mai mare număr de consilieri, trei, un post de vicepreşedinte va aparţine ALDE. (...) Marius Oprescu are multă experienţă, nu mai e nici foarte tânăr. Mi-aş dori să fie un preşedinte mai bun ca mine, am mare încredere în el”, a spus Stănescu, care din 2008 ocupă funcţia de preşedinte al CJ Olt.

Dialog cu alte formaţiuni pentru majorităţi în consilii locale

Stănescu a menţionat că PSD este dispus la dialog cu celelalte partide pentru formarea unor majorităţi în consiliile locale, dar nu a fost deocamdată discutată şi această chestiune în cadrul organizaţiei, o decizie urmând a fi luată vineri.
“Vom fi dispuşi să discutăm şi cu celelalte forţe politice, indiferent care ar fi ei, deci putem sta de vorbă cu toată lumea şi asta numai în sensul de a construi în judeţul nostru, de a nu fi dezbinare. PSD şi-a dorit tot timpul să fie un factor de echilibru la nivelul judeţului nostru. (...) Vom avea un birou permanent vineri şi vom discuta, vom face o analiză (...) Va fi o chestiune de negociere la nivelul întregului judeţ în ce priveşte consiliile locale şi vom ţine de avantajele noastre. Dar nu am făcut deocamdată (o analiză) să ştim sigur ce vom face la Slatina şi în celelalte consilii locale. Primele discuţii vor fi cu aliaţii noştri ALDE şi UNPR”, a adăugat Stănescu.
Preşedintele PSD Olt a mai spus că, la nivel naţional, ALDE va obţine câte o funcţie de vicepreşedinte de consiliu judeţean în toate judeţele în care PSD are majoritate simplă. „La nivel naţional, PSD are majoritatea în 14 judeţe, în 11 judeţe putem să facem majoritate cu ALDE şi hotărârea CEx de ieri a fost ca şi acolo unde avem noi majoritate simplă, noi, Oltul, spunând dinainte acest lucru, vom face alianţă cu ALDE şi deci ALDE va avea în cele 14 judeţe unde avem majoritate câte un vicepreşedinte la nivelul consiliului judeţean”, a mai spus Stănescu.
PSD a obţinut în judeţul Olt la alegerile locale din 5 iunie un număr de 95 de mandate de primar din cele 112, 19 mandate de consilieri judeţeni din 33 şi peste 700 din cele 1.304 mandate de consilieri locali.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...