Sport

Nicoleta Safta a ales să revină la HCM Rm. Vâlcea

Pivotul Nicoleta Safta (21 ani) a semnat cu HCM Râmnicu Vâlcea, fiind primul transfer al verii pentru echipa pregătită de Constantin Ştefan

Vâlceană get beget, Nicoleta Safta a fost crescută la junioarele Chimiei, sub bagheta Nicoletei Lazăr, actuala antrenoare cu portarii dela HCM. În anul 2012, pivotul a fost legitimat de Oltchim, la care a debutat în Liga Naţională şi Liga Campionilor. A urmat apoi un împrumut la Cluj şi, după desfiinţarea Olthimului, deşi a avut ofertă clară de la HCM, a ales să meargă la Brăila, unde a stat mai mult pe bancă. În sezonul precedent, pivotul a evoluat la retrogradata Alba Sebeş.
Zalăul şi Vâlcea au ofertat-o în această vară pe Nicoleta Safta, Mariana Târcă a fost şi ea pe fir, în perspectiva în care va prelua pe Corona. Handbalista a ales să revină acasă, la Vâlcea şi a iscălit cu HCM. Pe postul de pivot, ea se va bate pentru titularizare cu Flori Craiu.
Managerul clubului vâlcean, Marian Joiţa, şi antrenorul Constantin Ştefan au în continuare numeroase discuţii pentru întărirea lotului. Pe lista de transferuri mai sunt jucătoare din campionatul intern, dar şi din străinătate. În acest moment, au contract cu HCM doar J. Luca, Senocico, Simion, Adespii, Craiu, Vălean şi Stoicănescu, la care se adaugă acum şi Safta. Manda, Ilina şi Sîntămărean şi-au despărţit deja club.


Reunirea echipei vâlcene se va produce undeva în jurul datei de 14 iulie. Cantonamentul se va efectua la Rm. Vâlcea. ”Nu are rost să cheltuim banii aiurea. CSM Bucureşti, care a câştigat Liga Campionilor, a făcut cantonamentul de vară la Vâlcea. Sunt toate condiţiile, avem sală, stadion cu pistă, refacere, bazin la Călimăneşti, Dealul Capela pentru alergări cu pantă”, a spus managerul Marian Joiţa.

Daria Ilina, job în imobiliare!

Rusoaica Daria Ilina a renunţat la cariera de handbalistă, s-a despărţit de HCM Râmnicu Vâlcea şi lucrează în Spania, în industria imobiliară! Conduceea clubului vâlcean a făcut eforturi ca rusoaica să îşi prelungească contractul, dar jucătoarea a fost de neclintit. ”Mi-a plăcut mult la Vâlcea. Îmi plac oamenii care ne-au sprijinit pe parcursul acestor doi ani şi sunt foarte recunoscătoare faţă de toată lumea. Dar, trebuie să mă gândesc la viitorul meu şi mi-am dorit să mă întorc în Spania. Mi s-a ivit o bună ocazie de a lucra, m-am angajat în imobiliare cu 2 săptămâni în urmă. Este foarte diferit, dar îmi place”, a spus rusoaica. Din Spania, Daria spune că locul 8 ocupat de HCM în sezonul trecut este o performanţă, în condiţiile unui lot restrâns. ”Sezonul 2015-2016 a fost complicat, a fost un lot restrâns şi nu aveam posibilitatea de a face multe schimbări. Dar noi am făcut tot posibilul pentru a intra în primele opt echipe. Am pierdut şansa de a fi mult mai sus în clasament, meritam. Dacă continuam să joc, aş fi rămas în Vâlcea, sunt foarte mândră de această echipă. Eu ţin legătura cu fetele şi prietenii mei de la HCM, sper că o să vin să vizitez echipa”. Până să ajungă la Vâlcea, în 2014, rusoiaca a evoluat în Spania timp de cinci ani, la Santander şi Leon.

Adespii, nuntă pe 2 iulie

Interul echipei HCM, Andreea Adespii Molnar, se va mărita pe 2 iulie, la Râmnicu Vâlcea. Alesul Andreei este un vâlcean, Mihai Cocean, cei doi având o relaţie care durează de câţiva ani. Cu siguranţă, la eveniment vor lua parte şi câteva din colegele Andreei, dar şi oficiali din partea clubului. Fosta antrenoare de la HCM, Simona Gogârlă, şi-a anunţat şi ea prezenţa la nuntă.

Ardean, tot mai aproape de Craiova

SCM Craiova reuşeşte o campanie interesantă de transferuri şi în sezonul viitor se bate pentru locul 2. Căpitanul naţionalei, Valentina Ardean Elisei, este tot mai aproape de SCM, tratativele intensificându-se în ultimele zile, astfel că pare doar o problemă de zile până se va parafa contractul. Craiova le-a luat deocamdată pe Cristina Zamfir Corona Braşov) şi Zeljka Nikolic (Ringkobing) şi s-a despărţit de Gavrilă, Cioaric, Zivkovic şi Horobeţ.
Rămâne de văzut cum va gestiona conducerea clubului situaţia băncii tehnice, acolo unde sunt doi antrenori sub contract, Simona Gogârlă şi Bogdan Burcea.

Tratative cu Petre Berbecaru

Noul primar al Vâlcii, Mircia Gutău, intenţionează să mărească staff-ul de conducere al HCM-ului. În acest sens, edilul poartă discuţii cu fostul manager al Combinatului Chimic, Constantin Roibu, dar şi cu fostul preşdinte al Oltchimului, Petre Berbecaru, ieşit de doi ani la pensie. În cazul în care se vor alătura HCM-ului, cei doi susţin varianta numirii ca antrenor al lui Aurelian Roşca, tehnician care sezonul trecut a pregătit pe Baia Mare.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...