Actualitate

Primarul din Sineşti, reţinut pentru delapidare

Percheziţii în judeţul Vâlcea la persoane bănuite de delapidare, abuz în serviciu, conflict de interese şi fals, luni dimineaţa. Vizaţi au fost mai mulţi funcţionari publici din cadrul Primăriei Sineşti care sunt suspectaţi de fapte de corupţie.
“Mai mulţi funcţionari publici din cadrul unei instituţii publice sunt bănuiţi că, în perioada 2012 – 2016, şi-au însuşit pe nedrept sume de bani cu titlu decont deplasări. De asemenea, în complicitate cu administratorii unor societăţi comerciale, sunt bănuiţi că au efectuat achiziţii publice ilegale, întocmind în fals documente în acest scop. Prejudiciul cauzat bugetului de stat până în prezent este de aproximativ 100.000 de lei”, a precizat Alina Teodorescu, purtător de cuvânt al IPJ Vâlcea.
În urma celor 6 percheziţii efectuate luni de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea în localităţile Sineşti, Bălceşti, Berbeşti şi Râmnicu Vâlcea, procurorii au ridicat în vederea continuării cercetării mai multe înscrisuri şi documente contabile, precum şi două unităţi de calculatoare, două laptop-uri şi medii de stocare date.
Au fost conduse la sediul parchetului pentru audieri 6 persoane, faţă de 5 dintre acestea fiind continuate cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare, abuz în serviciu şi fals în înscrisuri oficiale.
Cercetările continuă pentru probarea întregii activităţi infracţionale a celor 5 persoane bănuite.
Printre cei reţinuţi de mascaţi se află şi fostul primar al comunei Sineşti, Rusie Mihai, care a fost dus la sediul primăriei, iar apoi la sediul poliţiei pentru a fi anchetat.

Acesta a candidat pentru un nou mandat pentru Primăria Sineşti, însă a pierdut pe 5 iunie, în faţa unui candidat PNL.

Camera de Conturi confirmă neregulile de la Primăria Sineşti

Controlorii şi auditorii financiari din cadrul Camerei de Conturi Vâlcea confirmă jecmăneala sistematică din bugetul Primăriei Sineşti, sub privirile îngăduitoare ale primarului Rusie sau chiar cu complicitatea acestuia.
Principalele concluzii ale acţiunii de audit desfăşurată la Unitatea Administrativ-Teritorială Comuna Sineşti de către Camera de Conturi Vâlcea au fost efectuarea de plăţi fără documente justificative, pentru cheltuieli de transport la deplasări în interes de serviciu, la “activităţi executive”, achiziţionarea de lucrări de asfaltare drumuri prin procedura de încredinţare directă, deşi valoarea achiziţiei depăşea pragul valoric valabil la acea dată, peste care nu se mai putea aplica această procedură, efectuarea de cheltuieli nelegale din bugetul unităţii administrativ teritoriale în sumă estimată de 88 mii lei, ca urmare a acceptării la decontare a unor situaţii de lucrări a căror valoare a fost majorată fără justificare legală, în condiţiile în care atribuirea s-a efectuat prin încredinţare directă, pentru care s-au calculat accesorii în sumă de 23 mii lei.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...