Ultima Oră

Trei directori de la Complexul Energetic Oltenia, trimişi în judecată de DNA pentru abuz în serviciu

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpaţilor

CIOBOTĂRICĂ ION LAURENŢIU, director general executiv al SC Complexul Energetic Oltenia (CEO) SA Tîrgu Jiu, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,

ANTONIE DANIEL, director Divizia Minieră SC CEO SA Tîrgu Jiu, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,

JIANU DORINA, director Legislaţie şi Guvernanţă Corporativă în cadrul SC CEO SA Tîrgu Jiu, cu privire la săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.


În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

La data de 22 decembrie 2015, inculpaţii Ciobotărică Ion Laurenţiu, în calitate de preşedinte al Directoratului SC CEO SA Tg. Jiu şi Antonie Daniel, în calitate de membru al Directoratului SC CEO SA Tg. Jiu, au aprobat şi acordat în mod nelegal, unei persoane, o compensaţie financiară constând în 5 remuneraţii fixe lunare avute de aceasta din urmă în calitate de membru al aceluiaşi Directorat, respectiv 128.100 lei.
Cei doi au beneficiat de sprijinul inculpatei Jianu Dorina, director al Direcţiei Juridice şi Guvernanţă Corporatistă, care a întocmit o opinie juridică favorabilă punctului de vedere al acestora.
Concret, inculpatul Ciobotărică Laurenţiu, în înţelegere cu inculpata Jianu Dorina, nu a făcut altceva decât să amestece/să suprapună în mod intenţionat diverse prevederi legale şi situaţii de fapt pentru a crea confuzie şi a da o aparenţă de legalitate acţiunilor lor ilicite.
Anterior, această activitate infracţională a fost precedată de nenumărate demersuri iniţiate de inculpatul Ciobotărică Laurenţiu care, încă de la numirea sa în funcţie, a încercat să se debaraseze de persoana compensată financiar în condiţiile de mai sus, astfel încât să aibă posibilitatea numirii unei alte persoane agreate în aceeaşi funcţie.
De menţionat este faptul că cei trei inculpaţi au avut reprezentarea faptului că în atribuţiile Directoratului SC CEO SA nu intră aprobarea şi plata vreunui gen de remuneraţie, această competenţă aparţinând altui organism din cadrul societăţii respective.
Acţionând în această manieră, inculpaţii au cauzat agentului economic cu capital de stat un prejudiciu de 128.100 lei, reprezentând contravaloarea plăţilor compensatorii acordate în mod nelegal fostului membru al Directoratului CEO SA.

Procurorii au instituit măsura sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri mobile şi imobile ce aparţin celor trei inculpaţi.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Gorj cu propunerea de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii luate dispuse în cauză.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...