Administraţie

Oltenia a redevenit fief PSD în totalitate

Cu excepţia municipiului Râmnicu Vâlcea, unde funcţia de primar a fost câştigată de Mircia Gutău din partea PER, social-democraţii şi-au impus candidaţii în toate celelalte reşedinţe de judeţ şi în majoritatea oraşelor

Statistică dură pentru PNL, principala formaţiune opozantă PSD înfrângându-i net pe liberali. Rezultatul alegerilor locale de duminică, 5 iunie, confirmă că au fost învinşi categoric în toate cele cinci judeţe componente ale regiunii istorice şi nu au impus niciun primar în oraşele importante. De o palidă consolare au avut totuşi parte, în judeţul Vâlcea, acolo unde PNL dă 52 de primari din 89 posibili, dar şi aici edilii vor fi greu de sprijinit în condiţiile în care nu s-a obţinut majoritatea dorită la Consiliul Judeţean, instituţia care putea contribui la cofinanţări pentru proiectele europene şi investiţii în infrastructura judeţeană. Favoriţii din sondajele de opinie realizate înainte de campania electorală oficială au confirmat, atât Lia Olguţa Vasilescu la Craiova, cât şi Miricia Gutău (PER) la Râmnicu Vâlcea şi Florin Cârciumaru la Târgu Jiu s-au impus fără probleme în faţa contracandidaţilor. PSD şi-a adjudecat şi funcţiile de primar în celelalte două reşedinţe de judeţ, Drobeta Turnu Severin şi Slatina.

Rezultatele finale pentru Consiliile Judeţene din Oltenia

Vâlcea

Consiliul Judeţean Vâlcea va avea 14 consilieri PSD, 13 PNL, 3 PER şi 3 ALDE
Rezultatele finale date publicităţii luni de către BEJ Vâlcea pentru Consiliul Judeţean indică doar 4 partide care vor face parte din configuraţia politică a acestui for: PSD - 14 consilieri, PNL - 13, PER 3 şi ALDE 3.
Astfel, pe primul loc în judeţul Vâlcea s-a clasat PSD cu 37,9% din voturi, pe locul doi PNL cu 34,5%, pe locul 3 PER cu 8,3% şi pe locul 4 ALDE cu 6,9%.
Următoarele partide ca număr de voturi pentru Consiliul Judeţean sunt PMP - 2,6%, PRU - 2,5%, PSR - 1,5%, UNPR- 1,3%, PRM - 1,1%, PPU-SL - 1,1%, PSRo - 0,9%, Partida Romilor - 0,7%, şi PND - 0,7%.
Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, a declarat că “din păcate, partidul nu a reuşit să atingă decât un obiectiv din cele 3 propuse şi anume cel mai mare număr de primari din judeţ”.

Dolj

Lia Olguţa Vasilescu a câştigat funcţia de primar al Craiovei cu 58.478 de voturi

Candidatul PNL, Pavel Badea, s-a clasat pe locul al doilea cu 12.649 de voturi. Ceilalţi candidaţi au obţinut următoarele rezultate: Mircea Năstase (ALDE) - 7.538 voturi, Florentin Gust (PSRO) - 6.048 voturi, Dan Adrian Cherciu (susţinut de Alianţa „Pentru Craiova” formată din M10 şi PNŢCD) - 5.132 voturi, Horaţiu Buzatu (PML) - 3.013 voturi, Arthur Andriţoi (PND) - 1.679 voturi, Constantin Mireanu (independent) - 762 voturi, Ionel Pană (independent) - 691 voturi.
La Consiliul Local Craiova, Alianţa PSD+UNPR a obţinut 53.329 voturi, PNL - 17.722 voturi, ALDE - 6.950 voturi, PSRO - 6.310 voturi, Alianţa „Pentru Craiova” - 4.018 voturi, PML - 3.214 voturi, PND - 1.772 voturi, Ionel Pană - 1.512 voturi, PER - 1.412 voturi, Alianţa pentru Unitatea Romilor - 729 de voturi.
PSD a câştigat alegerile locale din judeţul Dolj, social-democraţii adjudecându-şi 65 de mandate de primar, la care se adaugă nouă obţinute de candidaţi ai Alianţei Electorale PSD+UNPR. Potrivit rezultatelor finale ale BEJ, PSD va avea majoritate în Consiliul Judeţean, cu 25 de mandate, celelalte 12 revenind PNL.
La votul pentru Consiliul Judeţean Dolj, s-au prezentat la urne 305.134 de alegători, din care 292.662 au votat pe listele permanente, 42 pe cele complementare şi 8.213 s-au aflat pe listele suplimentare. În cazul a 4.217 persoane s-a folosit urna specială.

Olt

PSD a câştigat mai mult de jumătate din mandate la Consiliul Judeţean
PSD a câştigat 19 din cele 33 de mandate din Consiliul Judeţean, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Judeţean, Tania Olteanu.
Ea a precizat că după centralizarea rezultatelor din toate circumscripţiile electorale din judeţul Olt, în ce priveşte voturile şi mandatele pentru Consiliul Judeţean (CJ) Olt, PSD se situează pe primul loc cu 55,17% din voturi şi a obţinut 19 mandate din totalul de 33.
Pe locul secund la CJ Olt se situează PNL, cu 24,66% din voturi. Liberalii au obţinut nouă mandate.
ALDE a obţinut 7,93% din voturi şi UNPR 5,72% din voturi. ALDE va avea trei consilieri judeţeni şi UNPR va avea doi.
Rezultatele finale pentru funcţiile de primar din judeţ confirmă informaţiile din numărătoarea paralelă a partidelor, PSD având cele mai multe mandate de primar, respectiv 95 din 112. PNL a obţinut 17 mandate de primar, două în oraşele Balş şi Scorniceşti şi 15 în localităţi rurale. Alianţa PSD+ALDE care a fost constituită la nivelul comunei Ştefan cel Mare a câştigat alegerile pentru primar şi Consiliul Local.
În municipiul Slatina, mandatul de primar a fost câştigat de deputatul Emil Moţ (PSD), în municipiul Caracal a fost ales primar Liviu Radu (PSD), în oraşul Balş a fost reales Mădălin Teodosescu (PNL), la Corabia a fost reales Iulică Oane (PSD), la Drăgăneşti-Olt a fost reales Pantelie Rotaru (PSD), la Scorniceşti a fost ales primar Ion Prioteasa (PNL), la Piatra-Olt a fost reales Tudor Udrescu (PSD) şi la Potcoava a fost reales Manuel Enăchioaia (PSD).

Mehedinţi

Judeţul Mehedinţi este roşu complet
Pentru prima dată în istoria postdecembristă a judeţului Mehedinţi, PSD reuşeşte performanţa să câştige alegerile în toate oraşele din Mehedinţi, respectiv Drobeta Turnu Severin, Orşova, Vânju Mare, Strehaia şi Baia de Aramă. În urma alegerilor locale 2016, mehedinţenii au votat masiv cu PSD-ul, care a reuşit să câştige 55 de primării.
PSD a obţinut cele mai multe locuri în CJ şi CL Drobeta Turnu Severin
Candidaţii PSD la Consiliul Judeţean (CJ) Mehedinţi au fost votaţi de 51% dintre cei aproximativ 129.000 de cetăţeni cu drept de vot prezenţi la urne, a declarat preşedintele organizaţiei, Aladin Georgescu. Potrivit sursei citate, din configuraţia politică a administraţiei judeţene vor mai face parte PNL, ai cărui candidaţi au fost votaţi de 29% dintre alegători, şi ALDE care a atras voturile a 6% dintre simpatizanţi.
„Analizând cifrele menţionate, se poate afirma cu certitudine că PSD a obţinut 18 mandate, PNL - 10 şi ALDE - 2. Rămâne să vedem dacă la redistribuiri mai căpătăm sau nu un mandat”, a precizat Georgescu. El a mai arătat că şi în Consiliul Local al municipiului reşedinţă de judeţ - Drobeta Turnu Severin - PSD, cu 11 locuri, este majoritar, acesta fiind urmat de PNL cu 10 locuri şi PMP cu 2 locuri. „PSD şi-a adjudecat şi funcţia de primar al Drobetei Turnu Severin, unde, dintre 92.708 alegători, s-au prezentat la vot 36,44%, dintre aceştia 41,9% dându-şi votul pentru Marius Screciu, 38,6% pentru candidatul PNL şi 8,05% pentru cel al PMP”, a mai adăugat Georgescu.
Preşedintele PNL Mehedinţi, Virgil Popescu, a ţinut să mulţumească severinenilor pentru fiecare vot acordat PNL-ului: „A fost o bătălie strânsă, însă, în urma ultimelor rezultate, mă văd nevoit să felicit PSD-ul pentru rezultatul obţinut şi să le urez succes, dar în acelaşi timp să le spun că vom fi cu ochii pe ei şi le vom sancţiona orice abatere. Diferenţa foarte mică între candidatul PSD şi Daniel Cîrjan pentru Primăria Drobetei Turnu Severin ne obligă să nu ne abandonăm electoratul şi să ne luptăm cu toată forţa pentru proiectele noastre. Îmi doresc un viitor mai bun pentru Drobeta Turnu Severin şi pentru judeţul nostru şi de aceea vă asigur că nu ne vom opri până nu ne vom atinge obiectivul: bunăstarea cetăţenilor”. O figură neaşteptată la alegerile locale 2016 în Mehedinţi a făcut-o tânărul Marius Stoica (PSD), care a câştigat Primăria Orşova, deşi toate sondajele o dădeau favorită pe Doiniţa Chircu (PNL).
Marius Screciu (PSD) a câştigat Primăria Drobeta Turnu Severin cu un procent de 39,7%, iar contracandidatul său de la PNL, Daniel Cîrjan, a obţinut 36,42% din totalul voturilor valabil exprimate.

Gorj

Social-democraţii din Gorj şi-au depăşit rezultatele obţinute acum patru ani în USL
Partidul Social Democrat (PSD) a câştigat, la nivelul judeţului, 16 mandate de consilieri judeţeni din totalul de 31, 45 de localităţi (din care un municipiu, 4 oraşe şi 40 de comune), având totodată 8 primari noi, conform numărătorii paralele realizate, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al partidului, Anca Borduşanu.
“Avem 45 de localităţi câştigate, un municipiu, 4 oraşe şi 40 de comune. Avem, de asemenea, 8 primari noi la Târgu-Cărbuneşti, Polovragi, Negomir, Turceni, Leleşti, Peştişani, Scoarţa şi Godineşti. De asemenea, avem înregistrate la o numărătoare paralelă în comuna Runcu un procent de 92%, urmează Săuleşti cu 91,07%. (...) Suntem mulţumiţi de ce am reuşit să câştigăm la nivelul judeţului Gorj ţinând cont de comparaţia din 2012, când, cu ajutorul USL, au fost câştigate atunci 35 de localităţi. Le mulţumim colegilor noştri care au depus eforturi în această campanie şi s-a văzut acest lucru”, a spus Anca Borduşanu.
Şi la nivelul municipiului Târgu Jiu Florin Cârciumaru (PSD) şi-a reconfirmat un nou mandat de primar, cel de-al cincilea, cu un procent de 41,20%, iar votul politic din Consiliul Local de 39,13% le asigură social democraţilor un număr de 10 mandate de consilieri.
În Târgu Jiu, PSD a înregistrat ca vot politic în Consiliul Local 39,13%, cuantificat în 10 mandate din totalul de 23, PNL 5 mandate, PSRO 2 mandate, PMP 2 mandate şi ALDE 2 mandate.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

09.06.2016 - 19:07NELU BUICAN:DOMNULE FLEACĂ, GORGHIU A FOST ÎNSĂMÂNŢATĂ ARTIFICIAL CU SPERMĂ DE LA BLAGA. ASTA CA SĂ FIE COMPATIBIL CU OVOCITELE CĂŢELEI DE GORGHIU. AŞA E ÎN CĂŢELĂRIE!!!

09.06.2016 - 19:04ION FLEACĂ:CUM DRACU, CEI DE LA PNL AU OBŢINUT ATÂTEA VOTURI CU JAFUL ĂLA DE ALINA GORGHIU. ASTA A TRECUT PRIN AŞTERNUTUL LUI OLTEANU, ORBAN, VOICU, CA ÎN FINAL SĂ O LASE ISAR GRAVIDĂ CU VIDEANU ŞI SĂ SE ALEAGĂ BOARFA CU SOŢ. ALE DRACULUI DE CURVE CE TEHNICĂ AU. CE FACE O PIZDĂ NESPĂLATĂ DIN OM!!!

Pagina 1 din 1 (2 comentarii din 2)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...