Eveniment

Un român împotriva legilor statului norvegian

După 20 de ani petrecuţi în Norvegia, George Alexander a decis să se întoarcă în ţară şi să lupte cu Serviciul de Protecţie a Copilului din Norvegia-Barnevernet pentru ca familiile de străini să-şi recupereze copiii luaţi abuziv de statul norvegian

Un vâlcean continuă lupta împotriva Serviciului de Protecţie a Copilului din Norvegia – Barnevernet. George Alexander, cunoscut opiniei publice din România şi din Norvegia după ce a militat pentru ca familiile Bodnariu şi Nan să îşi recupereze copiii luaţi în custodie de statul norvegian, s-a întors în ţară şi a pus bazele unei asociaţii internaţionale de luptă împotriva abuzurilor asupra copiilor şi familiei, convins că şi celelalte familii de români care au trecut prin aceeaşi situaţie ca familia Bodnariu au dreptul să îşi primească înapoi copiii furaţi practic de Barnevernet.
“Cauza pentru care am pus pe picioare Asociaţia pentru protecţia copiilor «George Alexander» este pentru a lupta pentru drepturile copiilor de peste tot, şi din România, şi din alte state. Ştiu că avem copii care au o viaţă groaznică în propriile familii şi vrem să luptăm pentru ei, pentru integrarea lor. Dacă într-adevăr părinţii sunt iresponsabili, sunt nişte brute, ok, atunci vom fi de acord ca statul să îşi asume răspunderea şi să îi ia din familiile respective pentru că noi suntem împotriva oricărei forme de abuzuri, de violenţă. Dar nu vom permite nimănui să ia unei familii care funcţionează normal copiii, exact cum se întâmplă în Norvegia, pentru că acolo s-a ajuns la nişte abuzuri evidente. Suntem împotriva violenţei, dar nu poţi şi nici nu ai dreptul să dezmembrezi o familie pentru că, într-un moment nefericit, părintele i-a dat o palmă la fund”, declară George Alexander.


Director la două grădiniţe din Oslo

George Alexander este originar din judeţul Vâlcea şi 20 de ani a locuit în Norvegia. În această perioadă, a fost director la mai multe şcoli din Norvegia, dar a lucrat şi ca ziarist şi ca scriitor. În ultimii ani a fost însă director la două grădiniţe din Oslo, astfel că ştie foarte bine cum funcţionează Serviciul de Protecţie a Copilului din Norvegia. Acesta este şi motivul pentru care a fost primul român care a luat şi atitudine împotriva abuzurilor la care sunt supuse familiile de străini în această ţară. „Legislaţia norvegiană în ceea ce priveşte protecţia copilului prevede multe lucruri frumoase, extraordinare. Totul este idilic, dar dacă nu se aplică aşa cum a fost intenţia legiuitorului se ajunge la nişte abuzuri. Noi trebuie să ştim că, în afară de legea protecţiei copilului, oamenii mai au un fel de manual de instrucţiuni, iar acolo sunt prevăzute multe lucruri care pentru mine sunt nişte ciudăţenii. Acum câţiva ani, de exemplu, au venit cu o inovaţie cum că dacă ai nişte suspiciuni, nu suspiciuni rezonabile, cu privire la situaţia unui copil, a unei familii, poţi să informezi Barnevernet imediat. Aceasta declanşează o anchetă şi în cel mai scurt timp se poate alege parful de acea familie”, povesteşte vâlceanul, fost director al unei grădiniţe din Oslo.

Martor la multe atrocităţi comise de Barnevernet

"Ştiu că avem copii care au o viaţă groaznică în propriile familii şi vrem să luptăm pentru ei, pentru integrarea lor. Nu vom permite nimănui să ia unei familii care funcţionează normal copiii. Suntem împotriva violenţei, dar nu ai dreptul să dezmembrezi o familie pentru că, într-un moment nefericit, părintele i-a dat o palmă la fund.", George Alexander, fondatorul Asociaţiei pentru protecţia copiilor «George Alexander»

Deşi este bucuros pentru familia Botnariu care a primit recent copiii înapoi, George Alexander spune că va continua să lupte cu statul norvegian pentru că mai sunt încă familii de români care-şi aşteaptă acasă copiii furaţi de Barnevernet. Sunt sute în această situaţie. „Sunt foarte, foarte multe cazuri. Sute numai cetăţeni români, dar sunt sute de mii de cazuri de cetăţeni de alte origini... Sunt nişte atrocităţi ceea ce li se întâmplă. Ultima dată o familie din Maroc a fost complet distrusă de Barnevernet. Mama era însărcinată în luna a patra când cei de la Protecţia Copilului au venit şi i-au luat cei doi copii. Nu am văzut scene mai groaznice... cu copii agăţându-se de canatul uşii şi ţipând disperaţi, tăvălindu-se pe jos şi angajaţii de la Barnevernet care vin şi pur şi simplu îi smulg din braţele părinţilor. Finalul a fost şi mai dramatic, căci doamna respectivă a avut o criză după aceea şi a pierdut sarcina... Deci asta e o crimă pentru care nu plăteşte nimeni, pentru că nimeni nu îşi asumă răsunderea. Ba mai mult, unii au tupeul şi ies la rampă şi spun că astfel de lucruri sunt nişte fantezii ale unor oameni nebuni”, a mai adăugat George Alexander.
Acum 20 de ani a plecat din ţară pentru că se săturase de corupţia din România, dar acum, după ce a trăit printre nordici şi a văzut ce este şi pe acolo, George Alexander nu ar mai sfătui pe nimeni să plece din ţara lui.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...