Sport

Handbal feminin, HCM Rm.Vâlcea

Fane Ştefan: S-a văzut o îmbunătăţire a jocului, lumea a reînceput să vină la sală!

Antrenorul echipei HCM Râmnicu Vâlcea, Constantin Ştefan este mulţumit de realizările avute în sezonul recent încheiat.

Prezent zilele trecute la Digisport, la emisiunea Săptămâna de Handbal, tehnicianul HCM-ului, Fane Ştefan consideră că Ani Senocico este liderul din teren al echipei vâlcene. ”Am în echipă jucătoare care, în timpul meciului, sunt lidere, îşi motivează colegele, le încurajează. Este vorba de Ani Senocico, o jucătoare valoroasă, cu mare experienţă, ea transmite siguranţă şi prin postul pe care joacă, mesajul pe care îl trimit eu de pe bancă către ea este bine perceput şi atunci lucrurile sunt cum mi le doresc”, a spus Fane Ştefan la Digisport.


La capătul primului sezon în handbalul feminin, Fane Ştefan şi-a implementat la HCM stilul de joc dorit. ”Ne-am îndeplinit obiectivul, a fost destul de greu în handbalul feminin, m-am lovit de multe probleme, este o diferenţă foarte mare faţă de cel masculin. Afară de ritmul de joc, care este la fel, diferenţa este uriaşă, fetele sunt dispuse la efort foarte mare, încearcă să facă ce le spun, dar forţa, determinarea şi angajamentul la băieţi este superior. Am reuşit, în scurt timp, circa 10 luni, să implementez un stil de joc pe care l-am propus, principiile mele de joc au fost înţelese de fete, am reuşit un rezultat bun, 40 de puncte şi locul 8, este foarte bine pentru HCM. Lumea a fost mulţumită de ce am făcut, am început să aducem din nou lumea la sală, s-a văzut o îmbunătăţire a jocului, o agresivitate de joc în apărare, una peste alta, a fost un sezon bun pentru Vâlcea”.

Deocamdată, HCM a prelungit contractele celor mai bune jucătoare din sezonul trecut, Ani Senocico, Ana Maria Simion şi Andreea Adespii Molnar, iar sub contract mai sunt Flori Craiu, Janina Luca şi Hermina Stoicănescu. Portarul Daniela Vălean şi-a dat şi ea acceptul să rămână. Au părăsit deja echipa Manuela Manda, Daria Ilina şi Cristina Sântămărean. Celelalte jucătoare care au încheiat sezonul la HCM sunt la final de contract, dar cu ele se discută prelungirea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...